de Tworby

Driewieler voor ouderen

Naar mate je ouder wordt kan het zo zijn dat je gevoel voor evenwicht verminderd. Het kan dan best spannend zijn om op de fiets te stappen, door de angst om te vallen. Toch is de vrijheid, mobiliteit en zelfstandigheid die je fiets jou biedt enorm waardevol. Daar wil je niet zomaar afscheid van nemen. Tworby biedt de extra stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent. Met onze driewieler kan je gauw weer met een veilig en vertrouwd gevoel de weg op. 

  • Mogelijkheid tot vergoeding vanuit WMO (PGB).
  • Je eigen fiets, maar dan als driewieler.
  • Montage uitgevoerd door een specialst.
  • Is maar 72 cm breed en past door een reguliere deur.
  • Tot wel 4 keer goedkoper dan een standaard driewieler.
  • Ook geschikt voor elektrische fietsen.
Omschrijving
Specificaties
Video

Ouderen blijven fietsen door Tworby

Steeds meer ouderen laten hun fiets staan door angst om te vallen. Dit heeft vaak te maken met een gebrek aan stabiliteit. Vandaar dat ouderen steeds vaker de overstap maken naar een driewieler, of - in dit geval - hun eigen fiets laten ombouwen tot een stabiele driewieler met Tworby. Lees hieronder hoe Tworby enkele ouderen heeft geholpen.

Mevrouw Verdooren

Mevrouw Verdooren is gestopt met fietsen vanwege het gebrek aan evenwicht, waardoor de angst om te vallen toenam. De Tworby gaf haar het zelfvertrouwen om weer op een fiets te stappen en sindsdien fietst ze dagelijks. De Tworby geeft haar de nodige stabiliteit en zekerheid, waardoor ze goed op weg durft te gaan met haar fiets. "De Tworby geeft mij een gevoel van rijkdom. Ik voel me heel veilig," vertelt mevrouw Verdooren.

Meneer Koemeester

Sinds meneer Koemeester is overgestapt op de Tworby fietst hij zowel korte als lange afstanden probleemloos. Door zijn herseninfarct is de linkerkant van zijn lichaam verlamd geraakt. De Tworby stimuleert zijn zelfredzaamheid én zijn revalidatieproces. "Tworby heeft fietsen voor mij weer mogelijk gemaakt."

Meneer te Walvaart 

Meneer te Walvaart wilde graag een Tworby omdat het fietsen op een tweewieler steeds moeilijker ging. Doordat hij ooit is gevallen vond hij het in het begin spannend om op de Tworby te stappen. Ondertussen fietst hij bijna dagelijks weer enkele kilometers. De langere afstanden gaan momenteel nog wat moeizaam, maar hij oefent veel op zijn eigen tempo. "De kans op vallen is kleiner, het voelt rustiger en het is makkelijker fietsen doordat je op de fiets kunt blijven zitten als je stilstaat," geeft meneer Koemeester aan. 

Benieuwd naar meer verhalen en ervaringen? Lees hier verder. 

Blijven fietsen dankzij de Tworby 

Een fiets zorgt voor plezier, vrijheid, zelfredzaamheid en mobiliteit. Wanneer dit wegvalt, wordt de wereld een stukje kleiner. Daarnaast verlies je ook de voordelen van de beweging die je met fietsen krijgt. Daarom is het extra fijn dat een driewieler dit weer mogelijk maakt. 

Driewieler voor ouderen 

Steeds meer ouderen zijn overtuigd van de driewieler. Sluit jij je aan bij deze groeiende groep mensen? Dan kan je terecht bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Zij verzorgen een proefrit en introduceren je graag aan alle mogelijkheden. 

Download de brochure of vraag een proefrit hieronder op de pagina.

Meer weten?

Wil je jouw fiets graag laten ombouwen? Vind een aangesloten verkooppunt van Tworby bij jou in de buurt. Met een landelijk netwerk is de Tworby altijd dichtbij. Onze verkopers kunnen je uitgebreid informeren, je kan een offerte opvragen en uiteraard een proefrit maken.