de Tworby

Driewielfietsen voor volwassenen

Heb je behoefte aan meer stabiliteit tijdens het fietsen, maar wil je het liefste je eigen fiets behouden? Dan is Tworby de oplossing voor jou! Tworby maakt van jouw tweewieler een driewieler, zodat je weer met een prettig gevoel de weg op kan. 

  • Mogelijkheid tot vergoeding vanuit WMO (PGB).
  • Je eigen fiets, maar dan als driewieler.
  • Montage uitgevoerd door een specialist.
  • Is maar 72 cm breed en past door een reguliere deur.
  • Tot wel 4 keer goedkoper dan een standaard driewieler.
  • Ook geschikt voor elektrische fietsen.
Omschrijving
Specificaties
Video

Driewieler voor volwassenen

De traditionele driewieler is er één die twee wielen achter heeft, en eentje voor. Dit zorgt er voor dat je meer stabiliteit ervaart tijdens het fietsen. Hierdoor kan je weer veilig en met een vertrouwd gevoel de weg op. 

vraag brochure aan 

Driewieler met trapondersteuning

Heb je een elektrische fiets en wil je overstappen naar een driewieler? Ook dan is de Tworby precies wat je zoekt. De Tworby kan namelijk ook geplaatst worden op een elektrische fiets. Zo heb je een elektrische driewieler, zonder de hoge kosten die daar normaal aan verbonden zitten.

proefrit aanvragen 

Vergoeding driewielfiets

Elke gemeente is sinds 2015 verantwoordelijk voor de WMO. In deze wet is opgenomen dat gemeenten ondersteuning moeten bieden aan iedereen die ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen, meedoen in de maatschappij en het bieden en krijgen van mantelzorg. De WMO onderscheid twee soorten ondersteuningen:

-        Algemene voorzieningen: door iedereen te gebruiken

-        Maatwerkvoorzieningen: specifiek afgestemde hulpmiddelen en aanpassingen (de Tworby ook!)

Dit zorgt ervoor dat je wellicht ook aanspraak kunt maken op deze wet en daarmee een (deel)financiering van de Tworby.

Oefenen op een driewielfiets

Het fietsen op een driewieler vergt echter wel wat oefening, het is namelijk niet hetzelfde als op een tweewieler. Zo hoef je bijvoorbeeld zelf niet meer te balanceren, dat doen de achterwielen voor jou. Hierdoor hoef je alleen nog maar te focussen op het sturen. Wil je graag een keer proefrijden op een Tworby om te voelen of dit bij jou past? Dan kan dat natuurlijk! Wij organiseren jaarlijks een Tworby Testdag bij jou in de buurt, waar je onder begeleiding van een specialist een proefrit kan maken. Maar we kunnen ook bij je thuis komen, zodat je het in je eigen omgeving kan uitproberen. Heb je behoefte om wat langer aan de Tworby te wennen? Dan kun je de Tworby een week lang lenen om hier een goed gevoel bij te krijgen.

Meer weten?

Wil je jouw fiets graag laten ombouwen? Vind aangesloten verkooppunt van Tworby bij jou in de buurt. Met een landelijk netwerk is de Tworby altijd dichtbij. Onze verkopers kunnen je uitgebreid informeren, je kan een offerte opvragen en uiteraard een proefrit maken.