Over de Tworby

Mensen langer, veiliger en duurzamer mobiel laten zijn, dat is het doel van Tworby. Eind 2018 is de ontwikkeling gestart van de Tworby met de gedachte om mensen langer zelfstandig te laten zijn. “Hoe kunnen we een toegankelijke oplossing maken voor de fietsende hulpbehoevende die moeite hebben met een gewone tweewieler?” dat was de vraag. Er zijn in Nederland meer fietsen dan mensen! Dus waarom een driewieler kopen als je nog een goede fiets hebt?

De Tworby is samen met twee werktuigbouwkundigen ontwikkeld. De Tworby is het hulpmiddel ter ondersteuning voor mensen met een disfunctie! Na een korte periode van innovaties is het product ontstaan: de Tworby. Een ombouwmodule waarbij je van vrijwel iedere fiets een driewieler kunt maken. Het innovatieproces bestond uit veel terugkoppelingen naar de markt, met zowel gebruikers als fietsendealers. Dit heeft er voor gezorgd dat de Tworby perfect aansluit op de vragen vanuit de markt. 

De Voorwerkers

Naast het langer, veiliger en duurzamer mobiel laten zijn van mensen, staat Tworby ook voor een ander maatschappelijk doel: arbeidsparticipatie. De Tworby wordt volledig geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen zij bij De Voorwerkers. De Voorwerkers is een Social Firm. Zij bieden werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een commerciële omgeving waar resultaat telt. Winst is alleen winst als het maatschappelijke winst oplevert. Het bedrijf concurreert op de vrije markt met reguliere bedrijven en moet een commerciële prestatie leveren. Klanten betalen een marktconforme prijs voor de diensten of producten die geleverd worden. Een Social Firm heeft primair een maatschappelijke missie en realiseert die als zelfstandige onderneming. Meer weten over De Voorwerkers? Neem een kijkje op de website!

Samen naar één doel

De Tworby is voor ons een uniek project. Samen met twee werktuigbouwkundigen werken wij aan ons eigen product. Hoe gaaf is dat! Uitvoering van dit project maakt ons van dienstverlener in een klap een producent van duurzame producten. 

Van idee tot aftersales starten we de processen op in eigen beheer. Een hele uitdaging voor de organisatie. Maar ook een unieke kans om duurzame werkgelegenheid te creëren voor onze doelgroep.

proefrit aanvragen 

Meer weten?

Heeft u behoefte aan een hulpmiddel ter ondersteuning en/of verbetering van uw mobiliteit? Of is er iemand in uw omgeving die zijn of haar fiets wilt laten ombouwen? Met een landelijk netwerk is de Tworby altijd dichtbij. Onze dealers kunnen u uitgebreid informeren, u kunt een offerte opvragen en op sommige locaties kunt u een proefrit maken.