Over de Tworby

Het doel van Tworby is mensen zo lang mogelijk in beweging te houden met hun eigen fiets. Op deze manier zorgen wij voor verbetering van de zelfredzaamheid, vrijheid en vitaliteit. Tevens wordt de levenscyclus van een fiets verlengd en is er sprake van arbeidsparticipatie, omdat de Tworby wordt geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Tworby is voor iedereen die niet meer durft, kan of mag fietsen. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met een bepaald ziektebeeld of een (verstandelijke) beperking.

Eind 2018 is de ontwikkeling gestart van de Tworby met de gedachte om mensen langer zelfstandig te laten zijn. “Hoe kunnen we een toegankelijke oplossing maken voor de fietsende hulpbehoevende die moeite hebben met een gewone tweewieler?” dat was de vraag. Er zijn in Nederland meer fietsen dan mensen! Dus waarom een driewieler kopen als je nog een goede fiets hebt?

De Tworby is op een modulaire manier ontwikkeld waardoor vrijwel iedere fiets omgebouwd kan worden tot driewieler. Het unieke product is gepatenteerd en voldoet aan alle Europese richtlijnen van medische hulpmiddelen. Het innovatieproces bestond uit veel terugkoppelingen naar de markt, met zowel gebruikers als fietsendealers. Dit heeft er voor gezorgd dat de Tworby perfect aansluit op de vragen vanuit de markt. Daarnaast zijn we nu nog steeds continu bezig met doorontwikkeling. 

Bob van den Berg - Directeur

Mijn naam is Bob van den Berg en ik geloof erin dat een steeds groter wordende groep kwetsbare fietsers langer wil en moet blijven fietsen met behoud van hun eigen fiets. Op deze manier blijven zij onderdeel van de maatschappij, behouden zij hun zelfredzaam en blijven ze vitaal.

Ik ben vanaf het begin onderdeel van Tworby en gepassioneerd om Tworby tot een succes te maken. Ik wil zoveel mogelijk mensen op de fiets houden. Met de Tworby kan iedereen genieten van de stabiliteit van een driewieler met behoud van zijn of haar eigen fiets.

De Voorwerkers

Naast het langer, veiliger en duurzamer mobiel laten zijn van mensen, staat Tworby ook voor een ander maatschappelijk doel: arbeidsparticipatie. De Tworby wordt volledig geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De assemblage vindt plaats bij De Voorwerkers, een Social Firm. Zij bieden werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een commerciële omgeving waar resultaat telt. Een Social Firm heeft primair een maatschappelijke missie en realiseert die als zelfstandige onderneming. Meer weten over De Voorwerkers? Neem een kijkje op de website!

Meer weten?

Heeft u behoefte aan een hulpmiddel ter ondersteuning en/of verbetering van uw mobiliteit? Of is er iemand in uw omgeving die zijn of haar fiets wilt laten ombouwen? Met een landelijk netwerk is de Tworby altijd dichtbij. Onze dealers kunnen u uitgebreid informeren, u kunt een offerte opvragen en op sommige locaties kunt u een proefrit maken.