Tworby: 'Samen krijgen we ouderen weer veilig op de fiets'

De afgelopen jaren is het aantal fietsongelukken drastisch toegenomen. Met name onder de oudere doelgroep komen er steeds meer incidenten voor. Wij vinden het meer dan belangrijk om dit aantal zo snel mogelijk terug te dringen. Met onze unieke ombouwmodule zorgt de Tworby voor meer stabiliteit tijdens het fietsen, waardoor je minder snel ten val kan komen.

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe wij samen met onze verkooppunten de strijd tegen het toenemende aantal fietsongevallen onder ouderen aan gaan. 

Tworby demodagen 

Het aanschaffen van een driewieler - of in het geval van Tworby, een ombouwset - kan voelen als een grote stap. Om te testen of deze keuze bij jou past is het fijn om van te voren eerst een proefrit te maken. Daarom organiseren wij bij elk van onze verkooppunten jaarlijks een Tworby Testdag. 

Op deze dag kan je onder begeleiding een proefrit maken op een omgebouwde fiets. 

Proefrit aan huis

We begrijpen als geen ander dat het niet altijd lukt om een bezoek te brengen aan een fysieke demodag of aan een van onze verkooppunten. Daarom hebben wij besloten om ook proefritten aan huis aan te bieden. Op deze manier kan je alsnog kennis maken met de Tworby.

Een andere manier om de Tworby te leren kennen is door de fiets een week lang te huren. Gedurende deze week kan je er dan er vaker op oefenen, eventueel onder begeleiding van een ergotherapeut.

Doortrappen/Fietsersbond

Naast het organiseren van onze eigen evenementen, zijn we ook regelmatig aanwezig op de evenementen van Doortrappen en de Fietsersbond. Op deze evenementen ligt de nadruk voornamelijk op het creëeren van een veilige fietservaring door middel van een driewielfiets. Daarnaast wordt op deze evenementen ook erg aangespoord om zo lang mogelijk te blijven fietsen, aangezien dit in grote mate bijdraagt aan de vitaliteit en mobiliteit van ouderen.

Ook samen met Tworby zorgen voor een veiligere fietservaring voor ouderen?

Sluit je nu aan als Tworby verkooppunt en zorg er samen met Tworby voor dat ouderen langer en veiliger vooruit kunnen op de fiets.