Blog 20: Hoe vervoer ik mijn aangepaste fiets?

Fietsen is een geweldige manier om in beweging te blijven en te genieten van de buitenlucht. Niet iedereen kan meer vooruit op een reguliere tweewieler, voor deze groep zijn er verschillende aangepaste fietsen beschikbaar. Maar hoe neemt u die aangepaste fiets mee op vakantie, of naar een mooie fietsroute in een ander deel van het land? In de meeste gevallen zijn de standaard fietsendragers niet geschikt om aangepaste fietsen te vervoeren. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van fietsendragers die speciaal zijn ontworpen voor aangepaste fietsen. In deze blog nemen we u mee in de wereld van deze handige accessoires, en vertellen we je alles wat u moet weten om veilig en comfortabel op pad te gaan met uw aangepaste fiets.  

Bent u al in het bezit van een Tworby en benieuwd naar de mogelijkheden voor het vervoeren van uw omgebouwde fiets? Verderop in deze blog leest u meer over deze specifieke mogelijkheid. 

Neem uw aangepaste fiets mee onderweg

Verschillende opties om een aangepaste fiets te vervoeren

Er zijn verschillende soorten fietsendragers die geschikt zijn voor aangepaste fietsen, afhankelijk van het type fiets en de auto waarop de fietsendrager gemonteerd wordt. Hieronder vind u een overzicht van de meest voorkomende fietsendragers: 

  • Trekhaak fietsendragers: Dit type fietsendrager wordt op de trekhaak van de auto gemonteerd en kan meestal 1 of 2 fietsen dragen. Er zijn speciale trekhaak fietsendragers voor aangepaste fietsen, met brede oprijgoten en houders die geschikt zijn voor handbikes, driewielers en andere aangepaste fietsen.
  • Dak fietsendragers: Deze fietsendragers worden op het dak van de auto gemonteerd. Er zijn speciale dak fietsendragers voor handbikes en andere aangepaste fietsen. Houdt er wel rekening mee dat een dak fietsendrager wat lastiger in gebruik is dan een aanhanger of trekhaak fietsendrager.
  • Aanhanger: Omdat aangepaste fietsen vaak een stuk groter en zwaarder zijn dan een reguliere tweewieler is een aanhanger in veel gevallen een goede uitkomst. Daarnaast is een aanhanger vaak ook handig in gebruik, doordat de fiets met behulp van rijgoten makkelijk op de aanhanger te rijden is. 

Het is belangrijk om bij het kiezen van een fietsendrager voor aangepaste fietsen goed te letten op het maximale gewicht en de afmetingen van de fietsendrager, zodat deze geschikt is voor uw specifieke type fiets en auto. Ook is het aan te raden om te kiezen voor een fietsendrager met goede bevestigingspunten en veiligheidssystemen, zodat de fiets(en) stevig en veilig op de fietsendrager staan tijdens het rijden. 

Een fietsendrager voor de Tworby

Bent u in het bezit van een Tworby of bent u van plan deze binnenkort aan te schaffen en wilt u deze graag mee op pad nemen? Onze partner USVA, specialist in innovatieve maatwerkvoorzieningen heeft een fietsendrager ontwikkelt waarop je de Tworby perfect kunt meenemen. Op de fietsendrager is plek voor een Tworby en een reguliere tweewieler. Let op: de fietsendrager mag maximaal 60 KG worden belast! De fietsendrager ontwikkelt door USVA kost €1.095 inclusief btw. Op deze pagina vind u meer informatie over de aangepaste fietsendrager.  

Tworby fietsendrager
Tworby fietsendrager in samenwerking met USVA

Het kiezen van de juiste fietsendrager voor aangepaste fietsen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie en aandachtspunten komt u al een heel eind. Zorg ervoor dat u een fietsendrager kiest die past bij uw specifieke situatie en behoeften, en waarbij veiligheid en gebruiksgemak voorop staan. Zo kunt u zorgeloos genieten van fietsuitstapjes met uw aangepaste fiets en genieten van de vrijheid die dit met zich meebrengt.

Bent u op zoek naar een aangepaste fiets? Wellicht kan het voor u interessant zijn om uw fiets om te laten bouwen naar stabiele driewieler. Met de Tworby ombouwmodule kan uw eigen fiets behouden worden en bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u een complete (elektrische) driewieler aanschaft. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download hier de brochure of neem contact met ons op. 

  

Terug naar berichten
Blog 20: Hoe vervoer ik mijn aangepaste fiets?