In deze blogpost duiken we in de verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten, die de Tworby hebben ervaren als een levensveranderend vervoersmiddel. Van hernieuwde vrijheid tot verhoogde zelfstandigheid en verbeterd humeur, deze verhalen illustreren hoe de Tworby de mobiliteit en levenskwaliteit van onze klanten heeft verbeterd.
Meneer te Walvaart
Doordat meneer te Walvaart ooit is gevallen met een tweewieler, wilde hij graag de stabiliteit van een driewieler. Eerst had hij wel eens moeite met het fietsen van 5 kilometer, maar dat gaat nu na een half jaar probleemloos. Ook meer dan 15 kilometer gaat tegenwoordig vrij makkelijk. Meneer te Walvaart voelt zich helemaal thuis op zijn Tworby. Door de driewieler kan hij zich goed redden, is hij een stuk zelfstandiger en kan hij nu veel meer zelf bepalen. Hierdoor kan hij alle activiteiten ondernemen die hij leuk of belangrijk vindt. De Tworby wordt dan ook vaak gebruikt voor het bezoeken van vrienden en familie of andere activiteiten buitenshuis. Bovendien heeft het fietsen een positieve invloed op zijn humeur. Zijn gezondheidsbeperkingen zijn door de Tworby een minder hoge drempel om op pad te gaan. Daarbij voelt hij zich over het algemeen niet meer kwetsbaar in het verkeer.
Bas in de Braek
Bas fietst al langer dan een halfjaar op een Tworby om zich ondanks zijn fysieke beperking op de fiets te kunnen verplaatsen. Door de Tworby kan hij weer samen met zijn ouders op pad en fietst hij wekelijks naar school. De korte afstanden fietst hij probleemloos, maar voor boven de 5 kilometer blijft hij nog even oefenen. Waar fietsen eerst alleen was vanwege de gezondheidsvoordelen, fietst Bas nu ook ter ontspanning of plezier. Hij is het ermee eens dat fietsen een positieve invloed heeft op zijn humeur. In tegenstelling tot een half jaar geleden gebruikt Bas tegenwoordig vaak zijn fiets voor zijn dagbesteding. Door dit alles is de mate waarin Bas vrijheid ervaart in de afgelopen maanden toegenomen: hij voelt zich daardoor ook minder beperkt in zijn doen en laten. Hij geeft aan dat zijn vitaliteit is toegenomen en de mensen in zijn omgeving helpen hem goed en stimuleren zijn (geestelijke) gezondheid.
Meneer Koemeester
Meneer Koemeester heeft zijn tweewieler laten ombouwen tot driewieler, omdat de linkerkant van zijn lichaam verlamd is geraakt door een herseninfarct. De Tworby helpt hem tijdens zijn revalidatieproces. Hij fietst een paar keer per week voor beweging, werk of sport en voor zijn sociale contacten. Tot 15 kilometer gaat het fietsen hem probleemloos af, pas daarna wordt het wat moeizamer. Waar hij het fietsen hiervoor associeerde met ongemak, drukte en onveiligheid, is dat na een half jaar niet meer het geval.
Mevrouw Perree
Mevrouw Perree wilde graag een Tworby voor meer stabiliteit en om daarmee haar zelfstandigheid te bewaren. Ze fietst gemakkelijk de verschillende afstanden die ze dagelijks wil overbruggen. Ze kan zich dus zonder enige moeite met de fiets verplaatsen naar de dichtstbijzijnde plekken, zoals de supermarkt. Door de Tworby kon mevrouw Perree haar eigen fiets behouden, waardoor ze zich extra vertrouwd voelt. Mevrouw Perree fietst voornamelijk voor haar gezondheid, lichaamsbeweging en ter ontspanning of plezier. Fietsen heeft hierbij ook een positieve invloed op haar humeur. Er is een toename te zien in de mate waarin mevrouw Perree volledig in staat is om op alle gebieden van dagelijkse levensverrichtingen te functioneren. Dit laat zien dat fietsen haar zelfredzaamheid verhoogt. Na dit eerste half jaar voelt ze zich minder opgesloten en is zij minder beperkt in haar doen en laten. Verder voelt zij zich veilig in een rustige omgeving en daarbij ook steeds zelfzekerder in een drukke verkeersomgeving. Wat zij ons verder nog mee wilde geven is dat zij zeer tevreden is over haar Tworby!
Mevrouw Deighton ev. Verdooren
Mevrouw Verdooren fietst tegenwoordig kilometer na kilometer samen met haar man. Hij heeft ook een Tworby aangeschaft nadat hij zag hoeveel toegevoegde waarde deze in korte tijd al had voor zijn vrouw. Mevrouw Verdooren was eerst heel bang om te fietsen, en een tweewieler voelde niet meer veilig. Een paar maanden geleden fietste zij al redelijk gemakkelijk 5 tot 15 kilometer op haar Tworby. Maar langere afstanden van 15 tot 25 kilometer verlopen tegenwoordig ook probleemloos. Bij lichte regen pakt ze nog wel de fiets, maar bij zwaarder weer liever niet meer. Ze onderhoudt haar conditie graag door te fietsen, waar ze ook energie uit haalt. Daarbij heeft het ook een positieve invloed op haar humeur. De Tworby wordt vaak gebruikt voor dagbesteding en als vervoermiddel voor activiteiten buitenshuis. Een paar maanden geleden was haar vitaliteit al sterk toegenomen door het fietsen op een Tworby, dat is na een half jaar nog meer vergroot. Mevrouw Verdooren voelt zich over het algemeen veilig in een zowel rustige als drukke omgeving, waarbij zij zich niet meer zorgen maakt in/om het verkeer als ze ergens naar onderweg is. Een opmerking die zij voor ons achterliet was dan ook ‘Dankbaarheid!’.
Yolanda Verberk
Een van de redenen dat mevrouw Verberk haar fiets heeft laten ombouwen tot een driewieler, is om ondanks haar gezondheidsbeperking toch mobiel te blijven. Een paar maanden geleden fietste zij gemiddeld een paar keer per maand, tegenwoordig is dit toegenomen tot wekelijks. Waar tot 2 kilometer fietsen in het begin nog erg lastig was, gaat dat nu probleemloos. Tot 5 kilometer gaat redelijk gemakkelijk en ook de langere afstanden tot 15 kilometer gaan haar nu na een half jaar beter af. Mevrouw Verberk fietste eerst alleen omdat het goed is voor haar gezondheid, maar ze geeft aan dat ze nu ook fiets ter ontspanning en plezier. In verband met haar verlamming ervaart mevrouw Verberk een mindere mate van validiteit, maar de Tworby is voor haar de ideale uitkomst om haar conditie te onderhouden. Het zorgt er ook voor dat ze zelfstandig weer meer activiteiten kan ondernemen die zij leuk en belangrijk vindt. Dit samen zorgt ervoor dat haar zelfredzaamheid is blijven toenemen de afgelopen maanden. Vergeleken met een aantal maanden geleden durft mevrouw Verberk beter de weg op te gaan met haar fiets, ook in een drukke verkeersomgeving. Hierbij maakt zij zich minder zorgen in/om het verkeer. De Tworby zorgt ervoor dat haar gezondheidsbeperking een minder grote drempel is om te gaan fietsen.