Veelgestelde vragen

Hieronder zijn de vragen te vinden die het vaakst gesteld worden. Staat jouw vraag er niet tussen? Of is het antwoord niet toereikend? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat voor je klaar om jouw vraag te beantwoorden!

Aanschaf

Ons landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerde dealers maakt graag tijd voor jou vrij voor een proefrit. Past dit niet bij jouw wensen en wil je graag een proefrit thuis maken? Dat kan! Wij komen graag jouw kant op om je een demonstratie te geven.

Het is lastig om de kosten vooraf te bepalen. Iedere fiets heeft unieke eigenschappen en zodoende kunnen montage tijden variëren. Vraag bij een verkooppunt na wat de kosten zullen zijn. Voor een standaard fiets is de fietsenmaker ongeveer 3 uur bezig met ombouwen. 

Iedereen die op een tweewieler kan rijden, kan ook (met enige oefening) op een driewieler rijden. Er zijn een aantal groepen mensen waarvoor het fietsen met onze Tworby een stuk prettiger wordt. Hiermee kunnen mensen dus langer mobiel blijven en zullen ze met minder angst op de fiets zitten. De Tworby is hét hulpmiddel voor iemand die hulpbehoevend is. Mensen met disfunctie kunnen de Tworby gebruiken ter ondersteuning. Met de Tworby proberen we de mobiliteit van hulpbehoevende te verlengen en te verbeteren. Ook hebben we een stappenplan waarin precies wordt uitgelegd hoe het leren fietsen op een Tworby werkt!

De Tworby producten zijn te koop via erkende verkooppunten. Deze verkopers zorgt er ook voor dat, wanneer je een Tworby hebt gekocht, deze wordt gemonteerd op je huidige fiets. Deze mensen kunnen je voorzien van deskundig advies en de verschillende mogelijkheden bespreken. Bij de functie “verkoper locater” zie je een overzicht van alle verkooppunten die bij ons aangesloten zijn. Zodra je jouw plaatsnaam of postcode intypt krijg je de 5 dichtstbijzijnde locaties.

Ook is de Tworby te koop via deze website. Je vult je wensen in die dan naar ons worden verstuurd. Wij nemen contact met je op om de laatste details te bespreken en brengen je in contact met een verkooppunt. Geen zorgen over de betaling, die doe je pas op locatie.

Wij streven er naar om bij ieder erkend verkooppunt een demo te hebben staan. Echter zijn wij hierbij gebonden aan de ruimte die de verkoper heeft. Kijk bij de “verkoper locater” of het verkooppunt bij jou in de buurt een demo model heeft staan. Als een verkoper een demo van ons in de winkel heeft staan, dan wordt er waar nodig ook instructie gegeven en kan de verkoper vragen beantwoorden. Past dit niet bij jouw wensen en wil je graag een proefrit thuis maken? Dat kan! Wij komen graag jouw kant op om je een demonstratie te geven.

Je hebt geen verplichting om je Tworby te verzekeren, ook al is deze voorzien van elektronische trapondersteuning. Wel is het raadzaam je fiets te verzekeren tegen diefstal en eventueel een cascoverzekering tegen schade aan je fiets. Er is geen WA-verzekering nodig omdat je zelf moet trappen om vooruit te komen.

Kijk op ons verkoper overzicht voor een overzicht van onze verkooppunten in Nederland. Wanneer er geen verkooppunt in de buurt is, kan je contact met ons opnemen. Samen kijken we dan hoe we een oplossing kunnen vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie of een proefrit.

De prijs van de Tworby hangt af de uitvoering waarin de Tworby besteld wordt. Op alle communicatie zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. De prijzen zoals weergegeven op de website zijn inclusief een btw tarief van 9%. Op alle fietsen met twee wielen is in Nederland het btw percentage 21%. Op alle fietsen met drie of meer wielen en de loophulp is het btw percentage 9 % (Deze percentages gelden voor de fiets + alle onderdelen/accessoires die worden besteld bij de fiets). Voor alle onderdelen die later worden besteld geldt een btw percentage van 21 %. In het buitenland gelden veelal andere btw tarieven. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Het huren van een Tworby is mogelijk en geeft je de kans te ervaren hoe het fietsen met Tworby is. Neem daarvoor contact met ons op met je voorkeur.

Het juist monteren en de juiste instructies zullen er voor zorgen dat je optimaal kan genieten van jouw Tworby. Het monteren van de Tworby aan je eigen fiets vereist technische vakkennis, vanwaar wij er zeker van willen zijn dat deze dan ook op de juiste manier wordt gemonteerd. Daarnaast is het fietsen op een driewieler iets anders dan op een tweewieler. Hierdoor krijg je ook instructie bij de verkooppunten over hoe om te gaan met de driewieler. Is er geen verkooppunt bij jou in de buurt? Neem contact met ons op, dan gaan wij voor jou op zoek!

Dat kan zeker! Hiervoor dien je contact op te nemen het WMO-loket in jouw gemeente. Zij bieden ondersteuning op het gebied van maatwerkvoorzieningen en kunnen aangeven of je jouw Tworby (gedeeltelijk) vergoed krijgt. Hierbij kan je kiezen voor een maatwerkvoorziening gefinancierd vanuit het PGB (persoonsgebonden budget). Hier is een stappenplan te vinden welke je moet doorlopen om hiervoor in aanmerking te komen. 

Montage module

Op dit moment is de module ontwikkeld voor fietsen met 28”, 26", 24" en 20" wielen met een Nexus 5, 7 of 8 versnellingsnaaf. Mocht het een elektrische fiets betreffen, dan is alleen een voor- of middenmoter geschikt om de module op te monteren. Ook kan de Tworby gemonteerd worden op een fiets zonder elektrische ondersteuning. Naast de Nexus 5, 7 en 8 versnellingsnaaf zijn wij bezig met de ontwikkeling voor de traploze naaf van NuVinci. De framemaat is niet bepalend of de Tworby past.

Als je enige kennis hebt van fietsen, dan zou het mogelijk zijn om de Tworby zelf te monteren. Echter leveren wij onze Tworby alleen via gecertificeerde verkooppunten. Op deze manier weten wij zeker dat de Tworby juist wordt gemonteerd en de kans op problemen zo klein mogelijk is.

De fiets verandert door de Tworby in de breedte en het gewicht. De breedte van de fiets wordt 72 cm. Hierdoor is het mogelijk om met je aangepaste fiets door een normale deur te gaan. Het gewicht van de fiets neemt toe met zo'n 12 kilogram. Het achterwiel wordt er uitgehaald wat zorgt voor minder gewicht, echter door het nieuwe frame zal de fiets iets zwaarder worden. De lengte van je fiets verandert niet.

Levering en retour

De leveringsvoorwaarden zijn hier te vinden.

Zodra de Tworby besteld is bij het verkooppunt en je de fiets hebt afgeleverd, is jouw Tworby binnen 5 werkdagen geproduceerd en geleverd bij de fietsenzaak die hem vervolgens op jouw eigen fiets gaat monteren.

Voorwaarden met betrekking tot de garantie zijn hier te vinden.

Voorwaarden met betrekking tot het retourneren zijn hier te vinden.

Fiets(en)

Het fietsen op een Tworby (of een andere driewieler) vergt enige oefening en geduld. In samenwerking met Jeroen van Eck hebben wij een instructievideo gemaakt hoe je met meer zelfvertrouwen op een Tworby (of een andere driewieler) stapt. In acht stappen wordt uitgelegd waar je op moet letten. Wij zijn ervan overtuigd dat je met deze video en jouw doorzettingsvermogen het fietsen op een Tworby onder de knie krijgt! Daarnaast is het belangrijk dat je na de aankoop oefent met jouw verkoper, een ergotherapeut of een van de fietsdocenten die de fietsersbond heeft.

De verkoper monteert het frame van jouw bestaande fiets en dient vakkundig gedemonteerd te worden. Wel kan je fiets met Tworby vervoert worden met een speciale fietsendrager op je auto.

Naar aanleiding van testen die wij hebben laten uitvoeren door een externe organisatie blijkt dat de fiets met module een maximaal gewicht van 125 KG kan dragen. De fiets moet voor deze belasting wel op een normale manier gebruikt worden. Bekijk daarnaast altijd een keer per maand uw bandenspanning. Houd er ook rekening mee dat extra gewicht kan zorgen voor beïnvloeding van het rijgedrag.

Nee, voor het product wat wij leveren heb je geen rijbewijs of een verzekeringskaart nodig. Dit omdat het voertuig uitsluitend in combinatie met trapondersteuning geleverd wordt. De elektrische motor geeft in dit geval alleen ondersteuning als de bestuurder actief mee-trapt.

Onderhoud

Onderdelen worden geleverd door de verkooppunten. Neem contact op met een verkopppunt in de buurt voor het bestellen van een onderdeel. Hij zal je advies geven over de mogelijkheden en de levertijden.

Bij problemen met de Tworby kan je verschillende stappen ondernemen. Allereerst kan je zelf thuis onze website raadplegen. Mocht dit niet resulteren in een oplossing, dan kan je contact opnemen met je verkoper. Deze heeft veel vakkennis en kan helpen waar nodig. Mocht dit nog niet resulteren in een oplossing, dan zal de verkoper contact opnemen met ons en kijken naar een juiste oplossing.

Wij raden aan om de fiets elk jaar te laten controleren door de verkoper die de fiets geleverd heeft. Bij storingen en defecten dien je direct de verkoper te raadplegen. In de gebruikshandleiding staat hoe je zelf regulier klein onderhoud kan uitvoeren. De gebruikshandleiding is altijd op het internet te vinden bij de informatie over jouw type fiets indien je die niet meer hebt. Meer over het onderhoud van je fiets kan je ook vinden in het artikel: 10 tips voor onderhoud (aangepaste) fiets

Om de kwaliteit en duurzaamheid van de banden te garanderen is het belangrijk dat je banden opgepompt zijn. Pomp daarom minimaal 1 keer per maand je banden op. Raadpleeg de tekst op de band om te achterhalen hoeveel bar er op de band moet staan. Mocht je een accu hebben, controleer deze dan ook. Laad de accu minimaal 1 keer per maand op. Daarnaast is het goed om je fiets te controleren op bewegende of loshangende delen. Een volledig overzicht omtrent fietsonderhoud is hier te vinden. Daarnaast zijn hier ook een aantal handige tips te vinden om er voor verleningen van de levensduur van de accu. 

Accessoires

Er verandert niks aan de bagagedrager van de driewieler, vanwaar het mogelijk blijft om je fietstassen te blijven gebruiken.

Het oude slot kan gemonteerd worden op het voorwiel of je kan een lange ketting gebruiken.

Een omgebouwde Tworby past helaas niet op een standaard fietsendrager. Onze partner USVA heeft speciaal voor de Tworby een fietsendrager ontwikkelt die het mogelijk maakt om zowel een Tworby als een tweewieler tegelijk te vervoeren. Deze fietsendrager is bij USVA verkrijgbaar voor €1.095. Voor meer informatie en technische specificaties klik hier