Veilig op pad met Tworby!

De Tworby is hét hulpmiddel als u op zoek bent naar veilige en duurzame verlenging van uw mobiliteit! De ombouwmodule zorgt ervoor dat u meer stabiliteit krijgt met behoud van uw eigen fiets. Deze stabiliteit maakt veilige deelname aan het verkeer mogelijk en zorgt voor langer fietsplezier. 

Wij van Tworby vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in het verkeer. Daarom is er een overzicht gemaakt van tips die het fietsplezier nog meer kunnen vergroten. Zo hopen wij dat u nog zelfverzekerder op pad gaat en voorbereid bent op verschillende verkeerssituaties.

1. Monteer een spiegel op de fiets.Hierdoor is het mogelijk om achteruit te kijken zonder dat u zich hoeft om te draaien en het risico loopt om uw stabiliteit te verliezen.

2. Zorg dat anderen u goed zien.Door het dragen van een felgekleurde jas, reflecterend tape of een veiligheidshesje is het voor andere verkeersdeelnemers goed te zien wat u gaat doen. Ook met een driewieler is het belangrijk dat andere verkeersdeelnemers kunnen zien wat u gaat doen zodat zij ook rekening kunnen houden met het bredere frame van de fiets.

3. Goed afstellen van het zadel.Door de zadelhoogte goed af te stellen zit u beter op uw fiets en zal het op- en afstappen gemakkelijker gaan waardoor het risico op ongelukken afneemt.

4. Fietsvaardigheid verhogen.Met veel oefenen en veel blijven fietsen is het mogelijk om uw fietsvaardigheid hoog te houden. Fietsers kunnen ook hun vaardigheid verhogen op een fietsvaardigheidsparcours waar onderdelen als noodstop, veilig op- en afstappen en vlot en stabiel wegrijden aan bod komen.

5. Veilig overstekenOversteken bij een stoplicht of vluchtheuvel wordt het meest aangeraden. Door het korte frame van de Tworby is het mogelijk om op de fiets te blijven zitten en rustig te kijken voor het oversteken. Ook kan het gewenst zijn om een andere route te kiezen die makkelijker en veiliger is.

6. Mocht u slechtziend zijn, laat dit dan zien.Door middel van een SZ (Slechtziend) bordje op de voor- en achterzijde van de fiets kunt u aan andere verkeersdeelnemers tonen dat uw zicht minder goed is.

Het Landelijk Actieplan Verkeersveiligheid heeft de website ‘Doortrappen’ opgericht, op de volgende website kunt u nog meer handige tips vinden voor veilig fietsen.

#ombouwmodule #driewieler #zelfredzaamheid #vrijheid #vitaliteit #veiligheid #fietsen #seniorendriewieler #driewielervoorouderen #aangepastefiets #fietsenisgezond #veiligverkeer #letsallcycle #tworby #mobiliteit  #tworby #mobiliteit #veiligverkeer #veiligfietsen

Terug naar berichten
Veilig op pad met Tworby!