Leren fietsen op een driewieler 

Wanneer u van een reguliere tweewieler de overstap maakt naar een aangepaste driewieler zult u merken dat de manier van fietsen anders is dan u gewend bent. U zult een nieuwe manier van fietsen aan moeten leren. Dit kan onder andere met een fietsdocent van de Fietsersbond, een medewerker van Tworby of een ergotherapeut. 

Fietsen op een driewielfiets is wennen 

Het leren fietsen op een driewieler is voor mensen die altijd op een tweewieler hebben gefietst vaak een uitdaging. De perceptie is dat je zo wegfietst op een driewieler. Op een tweewieler gebruikt u uw lichaam om te balanceren, dat balanceren doet u onbewust. Het afleren daarvan is daarom soms lastig. Als het vertrouwen in de driewielfiets er eenmaal is en u weet dat u niet zomaar om kan vallen gaan de eerste meters al een stuk beter. Door het  bekijken van de instructievideo die Tworby heeft gemaakt leert u hoe u stap voor stap weer veilig de weg op kunt.

Fietsles door een ergotherapeut

Een ergotherapeut kan u ook ondersteunen met het opnieuw leren fietsen. Ze zijn gespecialiseerd om mensen te helpen met hun dagelijkse activiteiten als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische klachten. Een ergotherapeut kan aan huis komen, maar ook een bezoek bij de dealer, waar een demomodel van Tworby staat, behoort tot de mogelijkheden. Iedereen in Nederland heeft recht op 10 uur ergotherapie per jaar vanuit de basiszorgverzekering. Uw eigen risico wordt wel aangesproken. U kunt ons altijd vragen om met u mee te denken om het leren fietsen mogelijk te maken.

Voordelen fietsles

  • U kunt zelfverzekerd de weg op met uw nieuwe driewieler.
  • Iedereen in Nederland heeft vanuit zijn/haar basispakket van de zorgverzekering recht op 10 uur ergotherapie per jaar, welke ook in te zetten zijn voor fietsles.
  • Tips van een ervaren docent van de Fietsersbond.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de dichtstbijzijnde Tworby-dealer?

Klik hier om naar de dealer locator te gaan. Hier vind u aan de hand van uw adres de dichtstbijzijnde dealer. 

Hoe maak ik een afspraak voor een proefrit?

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Tworby-dealer voor meer informatie over het maken van een proefrit.

Is het maken van een proefrit op een Tworby gratis?

Het maken van een proefrit op een Tworby is gratis en geheel vrijblijvend.

Hoe en waar kan ik terecht voor fietsles?

Veel van onze dealers zijn gekoppeld aan een lokale ergotherapeut. Zelf in contact komen met een ergotherapeut? Dat kan via ergotherapie.nl

Ook op fietsles?

Neem contact met ons op door het contactformulier aan de rechterzijde in te vullen, wanneer u geïnteresseerd bent in het leren fietsen op een aangepaste fiets. Samen met u gaan wij op zoek naar een passende oplossing.