Leren fietsen op een driewieler 

Fietsen met een Tworby gaat net even anders dan je gewend bent. Je zal een nieuwe manier van fietsen moeten aanleren, en dat is even wennen. Gelukkig kan je hierin worden begeleid door onder andere een fietsdocent van de Fietsersbond, een medewerker van Tworby of een ergotherapeut. 

Fietsen op een driewielfiets is wennen 

Het leren fietsen op een driewieler is voor mensen die altijd op een tweewieler hebben gefietst vaak een uitdaging. Op een tweewieler gebruik je namelijk je lichaam om te balanceren, op een Tworby hoeft dat niet. Dat balanceren doe je onbewust, dus het afleren daarvan is soms lastig. Maar niet onmogelijk.

Wanneer het vertrouwen in de driewielfiets er eenmaal is en je weet dat je niet zomaar om kan vallen, gaan de eerste meters al een stuk beter. Door het bekijken van de instructievideo van Tworby, leer je hoe je stap voor stap weer veilig de weg op kunt.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees dan de verhalen van klanten in deze blog.

Fietsles door een ergotherapeut

Een ergotherapeut kan jou ondersteunen tijdens het opnieuw leren fietsen. Zij zijn gespecialiseerd om mensen te helpen met hun dagelijkse activiteiten wanneer dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische klachten. Een ergotherapeut kan aan huis komen, maar het is ook mogelijk dat zij langskomen bij een verkooppunt waar een demomodel van Tworby staat. 

Iedereen in Nederland heeft recht op 10 uur ergotherapie per jaar vanuit de basiszorgverzekering. Jouw eigen risico wordt wel aangesproken. Je kunt ons altijd vragen om met jou mee te denken om het leren fietsen mogelijk te maken.

Voordelen fietsles

  • Je kunt zelfverzekerd de weg op met jouw nieuwe driewieler.
  • Iedereen in Nederland heeft vanuit zijn/haar basispakket van de zorgverzekering recht op 10 uur ergotherapie per jaar, welke ook in te zetten zijn voor fietsles.
  • Tips van een ervaren docent van de Fietsersbond.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik het dichtstbijzijnde Tworby-verkooppunt?

Klik hier om naar de verkooppunt-locator te gaan. Hier vind je aan de hand van jouw adres de dichtstbijzijnde verkoper. 

Hoe maak ik een afspraak voor een proefrit?

Neem contact op met jouw dichtstbijzijnde Tworby-verkooppunt voor meer informatie over het maken van een proefrit.

Is het maken van een proefrit op een Tworby gratis?

Het maken van een proefrit op een Tworby is gratis en geheel vrijblijvend.

Hoe en waar kan ik terecht voor fietsles?

Veel van onze verkopers zijn gekoppeld aan een lokale ergotherapeut. Zelf in contact komen met een ergotherapeut? Dat kan via ergotherapie.nl

Ook op fietsles?

Ben je geïnteresseerd in het leren fietsen op een aangepaste fiets? Neem dan contact met ons op door het contactformulier aan de rechterzijde in te vullen. Samen met jou gaan wij op zoek naar een passende oplossing.