Duurzaamheid

Wist je al dat je met de Tworby heel duurzaam bezig bent?

Lees hieronder hoe het proces van de Tworby gaat. Van een gewone tweewieler naar een driewieler, hoe gaat dit in zijn werking:

1. Huidige tweewieler

Heb jij nog een goede (elektrische) fiets thuis maar maak je hier geen gebruik van door angst of andere redenen? Wij hebben de oplossing voor jou! De Tworby techniek kan op vrijwel iedere fiets worden gemonteerd. Twijfels? Vraag dit gerust na in de fietsenwinkel.

2. Lokale fietsenwinkel

Ga voor meer informatie en advies naar een van onze verkooppunten bij jou in de buurt of neem telefonisch contact met ons op via +31 (0) 85 064 2009. Wij helpen graag met eventuele vragen.

3. De Tworby techniek

Wanneer je bij de fietsenwinkel bent geweest en hebt besloten om de Tworby aan te schaffen, wordt het product besteld door de fietsenwinkel. De Tworby wordt geassembleerd bij de Voorwerkers, zij bieden werk aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

4. Achterwiel gedemonteerd

Op het moment dat de Tworby binnen is gekomen bij de fietsenwinkel kan het proces beginnen. De fietsenmaker demonteert het achterwiel van de fiets. Verwacht je dat de fiets ooit weer terug naar het origineel gebouwd moet worden? Geen probleem, je kunt het achterwiel bewaren waardoor de fiets altijd weer teruggebouwd kan worden

5. Tworby wordt gemonteerd

Het achterwiel wordt vervangen door de Tworby. Jouw fiets heeft nu twee achterwielen. Ook wordt er een parkeerrem geïnstalleerd waardoor de fiets tot volledige stilstand kan worden gezet bij het op- en afstappen. Hierdoor hoe je je geen zorgen meer te maken dat de fiets onder je uit schiet.

6. Verbeterde Tworby fiets

Wanneer de fiets is verbeterd met de Tworby kan deze weer worden opgehaald bij de fietsenwinkel. Aan de fiets zelf zijn geen veranderingen aangebracht, zelfs de fietstas kan worden behouden.

7. Fietslessen lokale ergotherapeut

Wanneer de fiets is verbeterd kan het zijn dat het fietsen nog even wennen is. Vanuit de basisverzekering kan je lessen nemen bij een ergotherapeut om zelfverzekerd te kunnen fietsen. Informeer hiervoor bij de fietsenwinkel, want bijna iedere fietsenwinkel heeft een aangesloten ergotherapeut.

In een wereld van innovatie en technologie is het toch eigenlijk onnodig dat er zo veel grondstoffen en producten weg worden gegooid? Waarom kunnen we de huidige technologie niet gebruiken om producten een tweede doel te geven.

Hoe doet Tworby dit? De fiets krijgt een tweede leven en wordt circulair. Dit betekent dat de fiets wordt hergebruikt en er geen onderdelen worden verspild. In dit geval kan iemand niet meer op een gewone tweewieler fietsen, terwijl deze fiets nog prima is. De fiets wordt omgebouwd met de Tworby techniek, waardoor de fiets weer een tweede leven krijgt en extra stabiel wordt. Door de Tworby bevindt de fiets zich in een vicieuze cirkel. Zie hier beneden hoe dit in zijn werking gaat:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Naast dat wij ons inzetten met de Tworby om mensen langer, veiliger en duurzamer mobiel te houden, zetten wij ons ook in voor arbeidsparticipatie en werken we samen met diverse verenigingen.

De Tworby wordt volledig geassembleerd door de Voorwerkers, dit is een bedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om aan het werk te gaan in een commerciële omgeving. Het is voor ons dan ook van belang dat iedereen de kans krijgt om een steentje bij te dragen aan de samenleving.

Daarnaast is Tworby sinds 2022 partner van de Parkinson Vereniging. Op deze wijze streven wij om zoveel mogelijk mensen met Parkinson en parkinsonismen langer mobiel te kunnen houden en de vrijheid te geven om zelfstandig in beweging te blijven op de (eigen) fiets. Twijfel jij of een driewielfiets iets voor jou is maar ben je er nog niet helemaal aan toe, ontdek in deze blog de voordelen van preventief overstappen naar een fiets met drie wielen.

Ook werken wij samen met diverse verenigingen, zoals de ANBO, Careyn, Expeditie doortrappen en nog meer. Met behulp van deze verenigingen proberen we zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen om weer zelfverzekerd en fit op de fiets te zitten.