Hippe driewieler voor kinderen met een beperking

Hoewel er steeds meer stoere driewielers voor kinderen met een beperking te vinden zijn, is de wens naar een 'normale' kinderfiets groot. Met de Tworby kun je van bijna iedere (elektrische) kinderfiets een hippe driewielfiets maken. 

Aangepaste fiets gehandicapte kinderen

Elk kind droomt ervan om naar de lokale fietsenzaak te gaan om een nieuwe fiets uit te zoeken. Eindelijk die knalroze fiets of stoere mountainbike die ze al zo lang willen. Met de Tworby is het nu ook mogelijk deze fiets om te toveren tot een driewielfiets. 

Door samen met de fietsenmaker te kijken naar de mogelijkheden weet je al gauw wat wel of niet kan. 

Wat moet ik weten over een fiets voor kinderen met een beperking

Fietsen voor kinderen met een beperking moeten betrouwbaar zijn en aan te passen naar de gewenste situatie. Is er bijvoorbeeld meer grip in de ene hand, dan zal de rem daarop moeten worden aangepast. Andere voorbeelden van aanpassingen zijn onder andere een voetfixatie of rugleuning. 

Door een standaard kinderfiets om te laten bouwen tot een driewielfiets voor kinderen met een beperking, is er een ruimere keuze in fietsen mogelijk. Zo kan jouw kind de fiets uitzoeken die hij écht mooi vindt.

Samen met de fietsenmaker en eventueel een ergotherapeut zal er gekeken worden naar de meest comfortabele fietservaring. 

Voordelen ombouw naar driewieler gehandicapte kinderen

  • Ruimere fietskeuze
  • Fiets naar wens aan te passen
  • Bij een lokale fietsenmaker te verkrijgen

Veelgestelde vragen

Waar vind ik het dichtstbijzijnde Tworby-verkooppunt?

Klik hier om naar de verkooppunt-locator te gaan. Hier vind je aan de hand van jouw adres de dichtstbijzijnde verkoper. 

Hoe maak ik een afspraak voor een proefrit?

Doordat ombouw van kinderfietsen nieuw is zijn er nog geen modellen voor kinderen beschikbaar bij onze verkopers. Wel kun je bij onze verkooppunten een fiets uitzoeken die geschikt is voor ombouw.

Waar kan ik eventueel terecht voor fietsles?

Veel van onze verkopers zijn gekoppeld aan een lokale ergotherapeut. Zelf in contact komen met een ergotherapeut? Dat kan via ergotherapie.nl

Nog vragen over een aangepaste fiets voor kinderen met een beperking?

Neem contact met ons op door het contactformulier aan de rechterzijde in te vullen. Samen met jou gaan wij op zoek naar een passende oplossing.