Hippe driewieler voor kinderen met een beperking

Hoewel er steeds meer stoere driewielers voor kinderen met een beperking te vinden zijn, is de wens naar een "normale" kinderfiets groot. Met de Tworby kun je van bijna iedere (elektrische) kinderfiets een hippe driewielfiets maken. Deze oplossing heeft al veel volwassenen geholpen aan een stabiele driewielfiets en sinds kort ook mogelijk voor kinderen.

Aangepaste fiets gehandicapte kinderen

Samen met je kind naar een lokale fietsenzaak om een fiets uit te zoeken is een wens van vele ouders. Nadat u samen de fiets heeft uitgezocht kan de fietsenmaker de fiets ombouwen tot een driewielfiets. Eindelijk die knalroze fiets of die stoere mountainbike. Door samen met de fietsenmaker te kijken naar de mogelijkheden weet u wat wel en niet kan. Vanaf bandenmaat 24 inch is het mogelijk de fiets om te laten bouwen naar een hippe driewieler.

Wat moet ik weten over een fiets voor kinderen met een beperking

Fietsen voor kinderen met een beperking moeten betrouwbaar zijn en aan te passen naar de gewenste situatie. Is er meer grip in de ene hand dan zal de rem daarop aangepast moeten worden. Andere voorbeelden van aanpassingen zijn een voetfixatie of rugleuning. Door een normale kinderfiets om te laten bouwen naar een driewielfiets voor gehandicapte kinderen is er een ruimere keuze in fietsen mogelijk. Samen met de fietsenmaker en eventueel een ergotherapeut zal gekeken moeten worden naar de meeste comfortabele fietservaring. 

Voordelen ombouw naar driewieler gehandicapte kinderen

  • Ruimere fietskeuze
  • Fiets naar wens aan te passen
  • Bij en lokale fietsenmaker te verkrijgen

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de dichtstbijzijnde Tworby-dealer?

Klik hier om naar de dealer locator te gaan. Hier vind u aan de hand van uw adres de dichtstbijzijnde dealer. 

Hoe maak ik een afspraak voor een proefrit?

Doordat ombouw van kinderfietsen nieuw is zijn er nog geen modellen voor kinderen beschikbaar bij onze dealers. Wel kunt u bij onze dealers een fiets uitzoeken die geschikt is voor ombouw.

Waar kan ik eventueel terecht voor fietsles?

Veel van onze dealers zijn gekoppeld aan een lokale ergotherapeut. Zelf in contact komen met een ergotherapeut? Dat kan via ergotherapie.nl

Nog vragen over een aangepaste fiets voor kinderen met een beperking?

Neem contact met ons op door het contactformulier aan de rechterzijde in te vullen. Samen met u gaan wij op zoek naar een passende oplossing.