Tworby scoort bij Dragons’ Den investeerder Shawn Harris

Nijmegen, 10 mei 2022 - De Nijmeegse startup Tworby heeft een investering van €400.000 binnengehaald bij Shawn Harris van Orange Wings. In Dragons’ Den pitchte oprichter Bob van den Berg een ombouwmodule, waarmee mensen hun eigen (elektrische) fiets gemakkelijk kunnen laten ombouwen tot driewieler, zodat ze langer mobiel blijven.

Op deze manier wordt de zelfredzaamheid, vrijheid en vitaliteit van ouderen vergroot, wat in tijden van vergrijzing steeds belangrijker wordt. Naast ouderen is de Tworby ook geschikt voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Parkinson of een (verstandelijke) beperking. Tevens verlengt Tworby de levenscyclus van een fiets en is er sprake van arbeidsparticipatie, omdat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de assemblage verrichten.

Dragons' Den
Eigenaar Bob van den Berg: “Ik ben trots en vereerd dat er zoveel interesse was vanuit de Dragons en ontzettend blij met Shawn Harris en haar bedrijf Orange Wings als investeerder. De kritische blik en persoonlijke benadering voelden direct goed.”
Shawn Harris, Orange Wings: “Onze investeringen richten zich voornamelijk op veelbelovende startups die zich inzetten voor een betere, gezonde en duurzame maatschappij. Tworby biedt een oplossing voor een relevant en actueel probleem, met hun plannen om kwetsbare fietsers langer mobiel te houden, en ik kijk met veel vertrouwen uit naar onze samenwerking.”

Groei
Het investeringsbedrag, dat Orange Wings een bedrijfsaandeel van 25% geeft, wordt op diverse manieren ingezet. Zo staat er een bredere spreiding en groei in verkooppunten op de planning, die het product makkelijker verkrijgbaar maakt. Er zijn momenteel 70 verkooppunten bij gespecialiseerde fietsenmakers in Nederland en 5 in België. Doel is om eind 2022 minimaal 100 verkooppunten in Nederland en 30 in België te hebben. Diverse gemeenten hebben hun interesse aangegeven, om Tworby op te nemen binnen de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zal er geïnvesteerd worden in het uitbreiden van de sales- en marketingactiviteiten en het aannemen van nieuw personeel.

Tworby werd opgericht in 2019 door Bob van den Berg en ontving datzelfde jaar een eerste investering van de Rabo Foundation. In 2020 won Tworby de IGNITE Award 2020 voor sociaal ondernemerschap, goed voor een investeringsbedrag van 100.000 euro. Het product is voorzien van een CE-markering voor medische hulpmiddelen en voldoet hiermee aan alle Europese Wet en Regelgeving ten aanzien van de MDR. www-tbrwx.skipdns.link

Terug naar berichten
Tworby scoort bij Dragons’ Den investeerder Shawn Harris