Tworby wint IGNITE Award!

De ombouwmodule van Tworby wint digitale editie van IGNITE Award!
Sociaal ondernemer Bob van den Berg is de winnaar van de IGNITE Award 2020. Met zijn onderneming Tworby won hij donderdagmiddag 12 november tijdens de finale de eerste prijs, goed voor een investeringsbedrag van 100.000 euro. Na de ontknoping was Van den Berg tot tranen toe geroerd: “Dit is onbeschrijfelijk.”

Fiets omgebouwd tot driewieler
Tworby wil mensen zo lang mogelijk in beweging houden met hun eigen fiets. Op deze manier zorgen wij voor verbetering van de zelfredzaamheid, vrijheid en vitaliteit. Tevens wordt de levenscyclus van een fiets verlengd en is er sprake van arbeidsparticipatie, omdat de Tworby wordt geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Tworby is voor iedereen die niet meer durft, kan of mag fietsen. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met een bepaald ziektebeeld of een (verstandelijke) beperking. Wij willen dat deze mensen weer gaan of blijven fietsen. De Tworby is een unieke ombouwmodule, waardoor vrijwel iedere fiets omgebouwd kan worden tot driewieler. Deze ombouw vindt plaats bij lokale fietsenmakers. Op deze manier kan deze fietsenmaker zijn klant langer behouden en draagt Tworby bij aan lokaal ondernemerschap.

Oprichter Van den Berg kon na afloop amper bevatten dat hij echt de winnaar is. “Het moet nog landen, maar ik weet wel al dat dit ervoor gaat zorgen dat ik met Tworby nog meer impact kan maken. Met dit geldbedrag komt alles wat ik heb bedacht in een stroomversnelling terecht.”


Kennis en netwerk
De IGNITE Award is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds dat met dit starterstraject sociaal ondernemers uit Gelderland en Overijssel (Oost-Nederland) met kennis, netwerk en kapitaal helpt bij het realiseren van hun businessplan. Gedurende een leertraject van acht weken kregen acht geselecteerde sociale ondernemingen coaching en training op het gebied van haalbaarheid, netwerk, presentatie en het uitwerken van het businessplan. Tijdens de Pitch, die dit jaar vanwege Covid-19 digitaal werd georganiseerd vanuit Industrial Studios in Arnhem, kregen de vier overgebleven finalisten de kans op financiële steun.


Tweede prijs en publieksprijs
Naast Tworby vielen nog twee ondernemingen in de prijzen. Slimme Streken uit Zwolle eindigde op de tweede plaats en ontvangt 50.000 euro. De winnaar van de publieksprijs werd Tash’ure Taarten uit Nijmegen, goed voor 5.000 euro.


Finale terugkijken
De finale vond donderdagmiddag plaats van 16.00-17.00 uur in de Industrial Studios te Arnhem en is in zijn geheel terug te kijken via deze link.

Terug naar berichten
Tworby wint IGNITE Award!