Fantastische klantervaring: Meneer en mevrouw Verdooren op de Tworby naar de Floriade

Wat doe je als je naar de Floriade wil maar liever niet 9 voetbalvelden afloopt? Dan ga je op de Tworby! Meneer en mevrouw Verdooren genieten nog elke keer van het fietsen op hun Tworby’s. Al eerder deelden zij hun ervaring met de driewieler en ook deze keer nemen wij u graag mee met dit mooie verhaal over de positieve impact van een Tworby. Aangezien het hun eigen ervaringen zijn, willen we het volledige bericht met u delen: 

“Beste mensen van Tworby,

Ik heb een verhaal voor jullie en wat fotos van de Tworby.

De Floriade in Almere daar mag je niet fietsen staat op hun website. Ik heb meteen gemaild en wij mogen daar fietsen met de Tworby. Wij hebben een abonnement en zijn er verschillende keren geweest. Iedere keer worden wij door beveiligers aan gehouden omdat ze ons niet vertrouwen. Onze fiets is geen tradionele driewieler!

Wij zijn verschillende keren door mensen aangehouden omdat ze meer willen weten over de fiets. Is dat geen mooie reclame! Het grappige is ook dat er geen driewielers te zien zijn alleen scootmobiels. Wij zijn ook in de gondel geweest met de Tworby. Wij genieten iedere keer van het fietsen. En nu op Floriade die een afmeting heeft van 9 voetbalvelden is het helemaal een rijkdom. 

Ik groet jullie en ik wens jullie een goede zomer toe.

Nancy”

Het is mooi om te zien dat meneer en mevrouw Verdooren zo kunnen genieten van alle tijd die zij buiten spenderen op de Tworby. Op deze manier is het mogelijk om langer mobiel te blijven met hun eigen fiets. Wij wensen hen nog vele mooie kilometers op de fiets toe!


Bent u ook geïnteresseerd in de voordelen van onze ombouwmodule? Kijk voor alle mogelijkheden van Tworby op onze website of neem contact op via info@tworby.nl of 085-0642009. Wij helpen u graag!

Terug naar berichten
Fantastische klantervaring: Meneer en mevrouw Verdooren op de Tworby naar de Floriade

Samenwerking met Libra Revalidatie en Fontys Hogescholen

Zo’n twee weken geleden is er een onderzoek gestart in samenwerking met Libra Revalidatie en Fontys Hogescholen. In dit onderzoek wordt er gekeken naar de gebruikerservaring/ gebruikersgemak van mensen met verschillende diagnoses bij het gebruik van de Tworby. De focus ligt hierbij op het identificeren van behoeftes om vervolgens aanbevelingen te geven naar aanleiding van de conclusies. Vanuit de Fontys houden drie studenten zich bezig met dit onderzoek ieder met haar eigen diagnosegroep. Ook zullen er therapeuten en andere specialisten betrokken zijn bij dit project om te sparren, monitoren, te ondersteunen en evalueren. 

De diagnose groepen zijn onderverdeeld in drie groepen. Diagnosegroep 1 zijn mensen met spierziekten of aandoeningen gerelateerd aan spieren (neuromusculaire aandoeningen). Vaak hebben deze mensen verminderde spierkracht of is het belangrijk om de spieren in beweging te houden. Een tweewieler is vaak lastig omdat dit veel energie vergt van hun stabiliteit. Deze stabiliteit wordt door de Tworby opgevangen, waardoor hun belasting en belastbaarheid beter in stand gehouden wordt. Diagnosegroep 2 zijn mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH, voornamelijk CVA of na een trauma). Bij mensen met NAH is de balans vaak aangedaan, waardoor mensen mogelijk niet op een tweewieler kunnen fietsen. Ook kan het zijn dat iemand een verlamming of gedeeltelijke verlamming heeft aan zijn of haar arm en/of been. Als hier sprake van is kunnen mensen niet snel genoeg reageren in het verkeer om bijvoorbeeld hun voet op de grond te zetten als ze remmen. Dit kan met de Tworby worden opgelost omdat er dan minder snel reactievermogen wordt gevraagd van iemand. Diagnosegroep 3 zijn mensen met een amputatie of trauma. Bij deze mensen kan het zijn dat stabiliteit verminderd is in de benen. Hierdoor kunnen ze zich niet meer opvangen op een tweewieler, waardoor er een aangepaste fiets aanbevolen wordt.

Naast het onderzoeken van deze diagnosegroepen zal er een demo plaatsvinden met therapeuten en specialisten. Hierbij zal ieder vanuit zijn eigen discipline (o.a. fysiotherapie en ergotherapie) kijken hoe de Tworby van toepassing kan zijn in zijn of haar werkveld.

Eind januari zullen de resultaten van het onderzoek gepresenteerd worden. Wij zijn erg benieuwd wat de uitkomsten zullen zijn. We hopen met dit onderzoek een nog betere aansluiting te krijgen bij de behoefte die mensen hebben, kijkend naar de ondersteuning en/of verbetering van mobiliteit.

 

 

Terug naar berichten
Samenwerking met Libra Revalidatie en Fontys Hogescholen