de Tworby

Fiets ombouwen naar een driewieler

Dankzij de Tworby blijft u langer mobiel. Hoe de Tworby dit doet? Met de fietsmodule maakt Tworby van uw gewone fiets een driewieler. Dit zorgt voor een kostenbesparing in verhouding tot een traditionele driewieler, zonder in te leveren op veiligheid en comfort. De Tworby is stabiel en comfortabel in het gebruik. De remkracht van de fiets wordt er ook nog eens beter door. De Tworby bevat namelijk hydraulische remmen om snel tot stilstand te komen wanneer dit nodig is. Fietsen op een driewieler was nog nooit zo gemakkelijk.

All-in vanaf €1.649,- incl. btw ex. montage

  • Hét hulpmiddel voor mensen met een disfunctie
  • Ter ondersteuning van iemand die hulpbehoevend is
  • Gepatenteerde module op uw eigen vertrouwde (elektrische) fiets
  • Montage uitgevoerd door een gespecialiseerde dealer
  • Geschikt voor (elektrische) fietsen met 7 of 8 versnellingen 
  • Geschikt voor fietsen met 28" en 26" wielen
  • Past door een reguliere deur
  • Tot 40% voordeliger dan een standaard driewieler

Dit is de Tworby, hét product als u langergezonderveiliger en duurzamer mobiel wilt blijven. De Tworby maakt het mogelijk om uw eigen fiets om te laten bouwen naar een driewieler. Door het achterwiel uit de tweewieler te halen en de Tworby module terug te plaatsen, is uw fiets vakkundig en snel omgebouwd tot stijlvolle driewieler. Zo kunt u snel weer veilig de weg op met uw eigen vertrouwde fiets met drie wielen die ook door de deur past. De Tworby is ontwikkeld voor hen die hulpbehoevend zijn. De Tworby zorgt voor ondersteuning en dient als hulpmiddel.

Standaard specificaties
MARATHON PLUS BANDEN
Voordelen Deze band staat ook wel bekend als de 'onplatebare band', vanwege de hoge mate van lekbestendigheid.
De rubbermateriaal van deze band is slijtvast, waardoor de band extreem lang meegaat.
Op de flanken is de band voorzien van reflectiemateriaal voor extra zichtbaarheid in het verkeer.
Deze band is ook geschikt voor gebruik op een E-bike.
Nadelen Door de extra aandacht voor lekbestendigheid en duurzaamheid is de band relatief zwaar.
NEXUS 7 VERSNELLING
Voordelen Goed bruikbaar bereik, veel breder dan dat van de 3
Volwaardige versnellingsnaaf
Betaalbaar
Nadelen Géén superefficiënte directe overbrenging
De naaf zelf is vrij zwaar
Algehele kwaliteit wat minder dan de Nexus 8
NEXUS 8 VERSNELLINGEN
Voordelen Prima bereik waarmee je in elk terrein uit de voeten kunt
Merkbaar verschil met de Nexus 7
Efficiënte directe overbrenging in de vijfde versnelling
Véél minder onderhoudsgevoelig dan een derailleurversnelling
Nadelen Hoger gewicht, minder versnellingen en een kleiner bereik dan een derailleurversnelling

Van een tweewieler naar een driewieler

Met de Tworby verlengt u niet alleen het gebruik van uw huidige fiets, maar de Tworby fietsmodule helpt ook mee de duur van uw eigen mobiliteit te verlengen.
Naast dat de Tworby een uitstekend rijcomfort heeft, is de Tworby ook nog eens super veilig. De rijeigenschappen zijn gelijk of zelfs beter dan een traditionele driewieler. De Tworby is stabiel en comfortabel en zorgt voor jarenlang fietsplezier. Een veilige fietsmodule die stevig is opgebouwd. Een uniek en gepatenteerd ontwerp om in ons drukke verkeer behendig en veilig uw weg te vinden. Het fietsen op een driewielfiets vereist wel enige oefening. Aangezien u niet kunt hangen in bochten, moet u echt sturen.

vraag brochure aan 

Elektrische fiets ombouwen naar een driewieler

Wanneer u een elektrische fiets heeft maar u onstabiel begint te voelen, dan is de eenvoudigste oplossing de Tworby. Dit betekent dat u van uw elektrische fiets een driewieler kunt maken. Het ombouwen van een elektrische fiets naar een driewieler is voor Tworby geen probleem. Met uw elektrische driewieler kunt u veilig op weg en erop uit wanneer u dat wilt. Zo kunt u elektrisch fietsen en veilig deelnemen aan het verkeer, alleen dan op drie wielen.

proefrit aanvragen 

Oefenen op een driewielfiets

De driewielfiets zorgt ervoor dat iedereen kan blijven fietsen, ook bij onzekerheid. Het is wel even wennen, wanneer u voor het eerst op uw nieuwe driewieler gaat fietsen. Vooral in de bocht is het een groot verschil. Het is dan ook goed om even te oefenen. Bij een gewone tweewieler hoeft u minder te sturen dan op een driewieler. Blijf rechtop zitten en hang niet meer in de bocht. U moet echt sturen en daardoor kan het anders aanvoelen op een driewieler. Het is dan ook aan te raden om een keer rustig te oefenen. U kunt vast een proefrit plannen bij een dealer van Tworby.

Driewieler voor volwassenen kopen

Wilt u uw fiets graag laten ombouwen? Vind dan een aangesloten dealer van Tworby bij u in de buurt. Met een landelijk netwerk is de Tworby altijd dichtbij. Met een landelijk netwerk is de Tworby altijd dichtbij. Onze dealers kunnen u uitgebreid informeren, u kunt een offerte opvragen en uiteraard een proefrit maken.