BLog 8: Stabiele fiets voor senioren

Bij Tworby geloven we dat fietsen een bron van mobiliteit en vreugde moet zijn, ongeacht je leeftijd. Onze missie is dan ook om jou te voorzien van stabiele fietsmogelijkheden, zodat je zorgeloos kan blijven genieten van het plezier van fietsen. In deze blogpost nemen we je mee in de mogelijkheden.

Mogelijkheden voor een stabiele fiets 

Bij het zoeken naar meer stabiliteit tijdens het fietsen, zijn er verschillende opties om te overwegen, elk gericht op het oplossen van een specifiek probleem.

  • Elektrische fiets: Als je wat extra ondersteuning wil tijdens het trappen, kan een elektrische fiets een geweldige keuze zijn. De elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat je minder inspanning hoeft te leveren, zelfs op heuvelachtig terrein.
  • Lage instap fiets: Voor een gemakkelijke start en extra veiligheid bij stoplichten, is een fiets mer een lage instap ideaal. Je kan snel met je voeten bij de grond komen, wat een gevoel van zekerheid geeft in onverwachte situaties.
  • Driewielfiets: Als evenwicht een uitdaging is voor jou, biedt een driewielfiets comfort en stabiliteit. Je kan comfortabel blijven zitten bij stoplichten, waardoor je niet meer hoeft op en af e stappen. Complete driewielfietsen zijn er in hoge en lage modellen.

    Heb je zelf nog een (elektrische) tweewieler die in een goede staat verkeert? Denk er dan eens over na om deze om te bouwen tot driewieler. Met Tworby kan je jouw eigen fiets behouden, maar wordt er stabiliteit aan toegevoegd door het achterwiel te vervangen door twee wielen.

Accessoires om je fiets veiliger te maken 

We begrijpen ook dat angst of onzekerheid op de fiets soms kan zijn ontstaan door eerdere ervaringen. Naast de aanschaf van een aangepaste fiets, bestaan er gelukkig ook accessoires die het fietsen veiliger maken

  • Een fietshelm is een goede manier je hoofd te beschermen bij een eventuele val op de fiets.  
  • Een achteruitkijkspiegel helpt je  wanneer je niet goed meer over je schouder kan kijken. Zeker wanneer je sneller gaat door de elektrische ondersteuning op je fiets.
  • Antislip pedalen zorgen ervoor dat je minder zal wegglijden van je trappers.

Terug naar berichten
BLog 8: Stabiele fiets voor senioren