Blog 5: Positieve impact na een half jaar met de Tworby

Bij Tworby willen we graag delen hoe onze gebruikers een positieve impact ervaren na het ombouwen van hun tweewieler tot een Tworby driewielfiets. In deze blogpost gaan we ze een voor een af. 

Na een half jaar gebruik van de Tworby, ervaren gebruikers significant positieve veranderingen. Ze merken dat fietsen makkelijker wordt en fietsen nu zelfs tot 25 kilometer en meer. De Tworby geeft stabiliteit, waardoor ook mensen die eerder ongemak, drukte of onveiligheid ervoeren, nu met plezier en ontspanning fietsen.

Zelfredzaamheid

De Tworby heeft ook een positieve invloed op de zelfredzaamheid, vrijheid, vitaliteit en veiligheid van gebruikers. Het percentage gebruikers dat de fiets verkiest om familie en vrienden te bezoeken is bijna verdubbeld naar bijna 70%. Velen ervaren meer bewegingsvrijheid en kunnen zonder moeite korte afstanden naar de dichtstbijzijnde plekken afleggen.

Vrijheid

Bij de Tworby-gebruikers is er een grote toename in de ruimte om zelfstandig dagelijkse keuzes te maken. Het gaat hier om een stijging van 18,2% naar 50%. Door de Tworby worden steeds minder mensen gehinderd in hun vrijheid. Ook geeft nog maar 16,7% aan zich wel eens opgesloten te voelen, in tegenstelling tot 36,4% een half jaar geleden.  Men ervaart in steeds grotere mate het gevoel van bewegingsvrijheid en het overbruggen van korte afstanden gaat nog steeds even makkelijk als in de eerste maand. Meer dan ⅔ van de deelnemers geeft aan zich nu zonder enkele moeite met de fiets te kunnen verplaatsen naar de dichtstbijzijnde plekken, zoals de supermarkt of huisarts.

Vitaliteit

De vitaliteit is sterk toegenomen, met gebruikers die nu graag fietsen en het als een aangename activiteit beschouwen die hun energie verhoogt en hun lichamelijke gesteldheid op peil houdt.

Veiligheid

Waar men het eerst nog spannend vond om de weg op te gaan met zijn of haar fiets, durft iedereen nu goed deel te nemen aan het verkeer met hun Tworby. Ook voelt men zich veiliger en minder kwetsbaar in een drukke verkeersomgeving. De Tworby zorgt ervoor dat een gezondheidsbeperking een minder grote drempel is om met de fiets op pad te gaan. De helft van de deelnemers geeft aan dat zij liever met de fiets ergens naartoe gaan dan met een ander vervoermiddel! Na een maand gaf 36,4% aan nog niet zelfverzekerd genoeg te zijn om elk moment van de dag/week op de fiets te stappen, op dit moment is voelt iedereen zich zeker genoeg. De Tworby biedt genoeg stabiliteit en geeft volgens de deelnemers een gevoel van veiligheid. 

Dit alles bij elkaar levert een mooi resultaat van het eerste half jaar fietsen op een Tworby. Het laat zien dat de meeste Tworby-gebruikers moeten wennen met fietsen, maar al snel veel positieve resultaten zien. Korte afstanden overbruggen gaat gemakkelijk en ook de lange afstanden nemen toe. De zelfredzaamheid en vrijheid neemt toe doordat men zelf kan bepalen wanneer en waar ze willen gaan. Fietsen verhoogt het energielevel en houdt iedereen gezond waardoor de vitaliteit blijft toenemen. Ook het vertrouwen in het verkeer neemt toe, waarmee ook de veiligheid. Op deze manier hopen wij iedereen langer mobiel te houden met hun eigen fiets! 

Benieuwd naar de verhalen en persoonlijke ervaringen van anderen? Lees deze uitgebreid hier

Ben je na het lezen van dit blog ook geïnteresseerd geworden in de voordelen van de Tworby? Kijk voor alle mogelijkheden van Tworby verder op onze website of neem contact op via info@tworby.nl of 085-0642009. Wij helpen je graag!

Terug naar berichten
Blog 5: Positieve impact na een half jaar met de Tworby