Blog 4: ‘Even oefenen maar dat is het helemaal waard!’ – Meneer van Poppel

Het hartverwarmende verhaal van meneer van Popper laat zien hoe Tworby zijn leven positief heeft beïnvloed. Meneer van Poppel heeft al 33 jaar Parkinson, wat het moeilijk maakt om te fietsen op een tweewieler. Tworby heeft hem de vrijheid teruggegeven om weer samen met zijn vrouw te gaan fietsen.

Ondertussen fietst meneer van Poppel al een paar maanden op een Tworby en zou nu niet anders meer willen. In het begin was opstappen lastig maar na wat oefenen is dat geen probleem meer. Een van de redenen waarom meneer van Poppel voor een Tworby heeft gekozen is de grotere actieradius. Die wens is gelukkig uitgekomen: samen met zijn vrouw fietst hij tegenwoordig al weer stukken van 30 km. 

Meneer van Poppel merkt dat zijn zelfvertrouwen nog steeds toeneemt. Voordat hij op stap gaat, wordt er even kort op een pleintje voor het huis geoefend. Eerst wat bochtjes naar links en rechts, om daarna een eindje te fietsen. In het begin was het wennen aan de stabiliteit van de fiets. Het is eerst namelijk even moeilijk om in te schatten hoe stabiel je staat. Maar door de afstand tussen de twee achterwielen blijft de fiets netjes recht staan. Achteraf geeft meneer van Poppel aan dat de fiets heel wat kan hebben en niet omvalt.

Vrijheid, vitaliteit en veiligheid

Meneer van Poppel was op zoek naar een grotere actieradius om zijn vrijheid te vergroten. De fiets gaat tegenwoordig dan ook vaak mee op vakantie wanneer meneer en mevrouw Poppel gaan kamperen. Omdat de Tworby niet zomaar op de auto kan, moet er twee keer heen en weer gereden worden, maar dat is het volgens meneer van Poppel helemaal waard!

De broer van meneer van Poppel is ook aangenaam verrast dat zijn broer weer mee kan fietsen. Hij gaat ook mee op vakantie en de Tworby zorgt er voor dat ze weer samen met de fiets op pad kunnen. Naast zijn broer kwam er in het gesprek ook naar voren dat de hond graag mee gaat op de fiets. 

Revalidatie

Voor mensen met Parkinson is het belangrijk om fit te blijven. Het advies hierbij is om elke dag veel buiten te zijn en minstens een half uur te bewegen. Bijvoorbeeld door te fietsen. Intensief bewegen leidt er toe dat de Parkinson symptomen minder toenemen en dat de conditie en motoriek significant verbeterd (RadboudUMC). Voor meneer van Poppel is het door de Tworby weer mogelijk om hele stukken buiten te fietsen in het natuurgebied in de buurt. Ook vrienden denken mee over alle mooie fietspaden die er in de buurt zijn. Dit alles draagt volgens meneer van Poppel bij aan zijn vitaliteit.

Veiligheid

De Tworby versterkt het gevoel van veiligheid in het verkeer, ook als het soms even goed opletten is. Hierdoor is ook de mobiliteit van meneer van Poppel toegenomen. Hij vertelt dat je met oversteken altijd goed moet uitkijken maar in tegenstelling tot andere driewielers heeft Tworby geen lang frame dat aan de voorkant uitsteekt. Dit zorgt er voor dat de weg goed overzichtelijk is zonder dat de fiets al deels op de weg staat. Hierdoor is er tijd om goed en rustig te kijken. Een ander groot voordeel volgens meneer van Poppel is dat het mogelijk is om op de fiets te blijven zitten. Af- en opstappen kan voor moeilijke situaties zorgen en die worden op deze manier geminimaliseerd.

Meneer en mevrouw van Poppel geven aan dat het erg prettig is om andere driewieler-gebruikers uit de buurt tegen te komen. Net zoals motorrijders en buschauffeurs dat doen, wordt er onderling even gezwaaid wanneer ze elkaar tegenkomen.

Voordelen van de Tworby

Meneer en mevrouw Poppel hebben allebei een nieuwe fiets met trapondersteuning gekocht. Door de Tworby konden ze deze behouden en hoefden ze geen nieuwe driewieler aan te schaffen. Wanneer je net een nieuwe fiets hebt gekocht wil je deze natuurlijk het liefst deze blijven gebruiken. De Tworby kan bij een fietsenmaker in de buurt gemonteerd worden onder je eigen fiets.

Meneer van Poppel vind het fijn dat hij hier daarna ook altijd terecht kan. Toen er iets kleins gerepareerd moest worden, kwam de fietsenmaker de Tworby ophalen en vervolgens weer terugbrengen. Dit zorgde ervoor dat de fiets weer snel beschikbaar was.

Het echtpaar heeft de afgelopen weken door slecht weer en kou wat minder gefietst. Hier komt binnenkort weer verandering in. Ze zijn enthousiast en gemotiveerd om zodra het lekker weer is, weer meer en verder te gaan fietsen.

Tot slot

Het verhaal van meneer van Poppel laat zien hoeveel vreugde er kan ontstaan door het gebruik van de Tworby. Wij zijn erg verheugd om te horen dat deze klantervaring zo prettig is. Daarbij wensen wij meneer en mevrouw van Poppel nog vele mooie fietsdagen toe.

Door middel van deze blog hopen wij jou als lezer een nog completer beeld te geven van de toegevoegde waarde die Tworby kan leveren. Mocht je na het lezen van deze blogpost interesse hebben in Tworby en benieuwd zijn naar alle mogelijkheden? Dan denken wij graag met je mee! Zo kunnen we samen een proefrit plannen (bij een verkooppunt in de buurt of thuis), waar je op je gemak kennis kan maken met de Tworby.

Je kan contact opnemen via info@tworby.nl of door te bellen naar 085 064 2009

Terug naar berichten
Blog 4: ‘Even oefenen maar dat is het helemaal waard!’ – Meneer van Poppel