Blog 25: De kracht van preventie - Waarom nu overstappen naar de Tworby?

"Ik kan nog redelijk goed fietsen, waarom zou ik toch preventief overstappen naar een fiets met drie wielen?" Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze overwegen om de overstap te maken naar een driewielfiets, zoals de Tworby. Hoewel je misschien nog steeds prima op een gewone fiets kunt rijden, zijn er verschillende redenen waarom het vroegtijdig overstappen naar een Tworby een slimme keuze kan zijn. 

Op een Tworby voel je je veiliger   

Hoe goed je ook kunt fietsen, er zijn altijd risico's verbonden aan het rijden op een tweewieler. Een Tworby biedt extra stabiliteit en balans, waardoor je minder kans hebt om te vallen. Bij een normale fiets houdt jouw lichaam de fiets in balans, de Tworby doet dat voor jou. Hierdoor heb je meer tijd om de verkeerssituatie te overzien en kan je beslissingen met meer zelfverzekerdheid nemen. Daarnaast hoef je met een Tworby niet van jouw fiets af- en op te stappen bij een stoplicht of een druk kruispunt, waardoor je comfortabel kan blijven zitten. 

Met de Tworby ben je onafhankelijk 

Door vroegtijdig over te stappen naar een Tworby, behoud je je onafhankelijkheid en mobiliteit op de lange termijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verlies van mobiliteit naarmate je ouder wordt, en je kunt blijven genieten van de vrijheid van het fietsen. Hoe ouder je wordt, des te moeilijker het wordt om nieuwe vaardigheden aan te leren. Het fietsen op een Tworby kost wat oefentijd voordat je er met 100% vertrouwen op kan fietsen. Dus hoe eerder je begint met het fietsen op een driewielfiets, des te langer je van het plezier van fietsen kunt genieten. 

De Tworby biedt flexibiliteit 

Voordat je besluit om een Tworby aan te schaffen, bieden wij altijd de mogelijkheid om het rijden op een Tworby te ervaren. Dit kan op verschillende manieren, zoals tijdens een Tworby Testdag of door een proefrit te maken bij een fietsenmaker bij jou in de buurt. Na deze kennismaking raden wij je aan om enkele fietslessen te volgen bij een ervaren ergotherapeut. Deze lessen zijn ontworpen om je vertrouwd te maken met deze nieuwe manier van fietsen zodat je optimaal van jouw vernieuwde fiets kunt genieten. Mocht het fietsen op de Tworby na enkele maanden toch niet bevallen? Dan kan je de Tworby weer onder jouw fiets uit laten halen door de fietsenmaker en heb je jouw vertrouwde tweewieler weer terug. 

Kortom, hoewel je misschien nog redelijk goed kunt fietsen op een gewone tweewieler, zijn er genoeg voordelen verbonden aan het vroegtijdig overstappen naar een driewielfiets zoals de Tworby. Dus waarom wachten? Neem de eerste stap naar eindeloos fietsplezier met de Tworby en ontdek op deze pagina de vele voordelen die het te bieden heeft. Ben je al overtuigd? Klik hier om een tijdslot te boeken op een Tworby Testdag of neem contact op met een fietsenmaker bij jou in de buurt om een proefrit te boeken. 

Terug naar berichten
Blog 25: De kracht van preventie - Waarom nu overstappen naar de Tworby?