Blog 21: Zelfvertrouwen op de fiets is cruciaal voor ouderen

Fietsen kent geen leeftijdsgrens; het is een tijdloze activiteit die voor ouderen van onschatbare waarde kan zijn. Zij vormen steeds vaker fietsclubjes om samen te kunnen genieten van de natuur, het fietsen en de gezelligheid. Daarnaast neemt het gebruik van elektrische fietsen onder senioren toe. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen, oftewel ´veiliger fietsen tot je 100ste´. Tworby staat hierover in nauw contact met verschillende gemeentes en draagt graag bij aan de veiligheid op de weg.

Zelfvertrouwen en Veiligheid

Verkeersveiligheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving, vooral voor ouderen die soms gevoelens van onzekerheid ervaren tijdens het fietsen. Voor deze doelgroep is het belangrijk dat zij bewust worden van de veranderingen aan hun lichaam en hier ook adequaat op reageren. De afgelopen jaren zijn namelijk de (enkelvoudige) verkeersongevallen, voornamelijk onder deze doelgroep, flink toegenomen

Naast het behoud van fietsplezier, is valpreventie erg belangrijk. Dit bestaat uit het verkrijgen van tips en trainingen gericht op het verbeteren van evenwicht, het versterken van spieren en het leren anticiperen op onverwachte situaties. Verder is het dragen van een fietshelm tijdens de rit van vitaal belang. Deze kan namelijk het risico op hersenletsel met zo’n 60% verkleinen.

Ook kan het fietsen op een fiets met drie wielen ernstige ongelukken voorkomen. Hier kan Tworby voor jou de ultieme oplossing bieden. Wil je de looks van je huidige (elektrische) fiets behouden, maar heb je behoefte aan ondersteuning voor je evenwicht tijdens het fietsen? Tworby maakt van jouw bestaande fiets een driewielfiets en zorgt er dus voor dat je niet meer om kan vallen in onverwachte situaties.

Veiligheid als Prioriteit

Tworby kan in jouw reis naar zelfverzekerdheid op de fiets dé uitkomst zijn, vooral in de gladde wintermaanden. We merken dat het tijdig verbeteren van je eigen fiets naar een driewielfiets vaak een slimme keuze is en horen van klanten terug dat ze het eigenlijk al veel eerder hadden moeten doen. Onze missie is om het stigma van het gebruiken van een hulpmiddel tijdens het fietsen weg te nemen.

We zorgen ervoor dat iedereen zo lang mogelijk kan blijven fietsen door hen extra stabiliteit te bieden tijdens het fietsen. Daarmee vergroten we de vitaliteit, vrijheid en zelfstandigheid. Tegelijkertijd geven we bestaande fietsen ook een langer leven én zorgen we voor meer kansen op de arbeidsmarkt omdat een Tworby gemaakt wordt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een Tworby is de slimste keuze voor iedereen die niet meer op een tweewieler durft of kan fietsen.

Tworby: Eindeloos Fietsplezier!

Als je merkt dat fietsen uitdagender wordt, is het belangrijk om niet te lang te wachten voordat je actie onderneemt. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe we jouw fietsplezier kunnen ondersteunen. Download onze brochure via deze pagina en laat ons je helpen bij het vinden van een oplossing die je meer stabiliteit en vertrouwen geeft tijdens het fietsen.

Terug naar berichten
Blog 21: Zelfvertrouwen op de fiets is cruciaal voor ouderen