Blog 2: Project 'Blijf Fietsen'

Momenteel is Tworby bezig met het project 'Blijf Fietsen'. Het doel van Blijf Fietsen is om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen op het gebied van fietsmobiliteit en hen zo lang mogelijk in beweging te houden. In deze blogpost leggen wij aan je uit hoe we dit doen.

Doel Blijf Fietsen

Dit ambitieuze project wordt gerealiseerd dankzij waardevolle samenwerkingen met organisaties zoals Hastig, de New Mobility Foundation, aangesloten partners en onze verkooppunten. Hastig en de New Mobility Foundation financieren gezamenlijk in totaal 20 Tworby's voor 20 eindgebruikers uit diverse doelgroepen. Deze eindgebruikers krijgen een Tworby in ruil voor het delen van hun ervaringen, kennis en inzichten. Wat ons vervolgens helpt bij verder onderzoek naar het bevorderen van zelfredzaamheid, vitaliteit en mobiliteit - om mobiliteitsarmoede te bestrijden. De geselecteerde eindgebruikers worden verenigd in een panel om samen te sparren over hoe we in de toekomst nog meer mensen kunnen helpen en ondersteunen. 

De twintig participanten worden met zorg gekozen in samenwerking met aangesloten partners. Dit zijn onder andere de Hersenstichting, de Edwin van de Sar Foundation, de Seniorenorganisatie KBO-PCOB en enkele gemeenten (o.a. Arnhem en Venray). Gedurende dit project worden de nieuwe ambassadeurs hét gezicht van Tworby worden. Daardoor kunnen hopelijk meer mensen zich identificeren met de eindgebruikers. 

Het doel is dus om meer mensen te overtuigen om over te stappen op naar Tworby en meer inzicht te krijgen in alle mogelijke opties. De impact die we maken meet Tworby periodiek aan de hand van een vragenlijst die gebaseerd is op de thema’s zelfredzaamheid, mobiliteitsvrijheid, vitaliteit en (verkeers)veiligheid.

Introductie Hastig & New Mobility Foundation

De twintig Tworby’s die voor dit project worden ingezet worden gefinancierd door twee partijen, de organisatie Hastig en de New Mobility Foundation:

Hastig is een bedrijf dat onderzoek doet naar verkeer en verkeersongelukken. Wanneer de risico’s bekend zijn kunnen deze - waar mogelijk - verminderd worden zodat ongelukken voorkomen kunnen worden. Hastig gebruikt diverse data en analyses voor het opstellen van strategische plannen aangaande verkeersveiligheid. De vragenlijst die de participanten van Blijf Fietsen voor Tworby in dienen te vullen zal hier input voor opleveren. 

De New Mobility Foundation is een nieuw fonds dat zich richt op projecten en initiatieven die de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving zoals ouderen, gehandicapten, vluchtelingen en mensen met lagere inkomens helpt te verbeteren. Door het bestrijden van de zogeheten ‘mobiliteitsarmoede’ wordt het sociaal isolement van deze doelgroepen verkleind en worden de kansen op onderwijs, arbeidsmarkt en een betere gezondheid vergroot. Hetgeen wat tijdens dit project centraal staat. 

Tot slot

We zijn druk bezig met het selecteren van participanten en hebben de eerste Tworby al omgebouwd. Binnenkort delen we hier meer over op onze sociale media. We hopen dat deze blogpost je voldoende heeft geïnformeerd over het project Blijf Fietsen. Als je nog vragen hebt, horen we dat graag!

Je kan contact opnemen via info@tworby.nl of door te bellen naar 085 064 2009

 

 

 

 

 

Terug naar berichten
Blog 2: Project 'Blijf Fietsen'