Blog 19: Ontdek toegankelijke fietsroutes voor een Tworby!

Zin in een heerlijke fietstocht, maar bang voor obstakels die de pret kunnen bederven? In Nederland is de fietsinfrastructuur voornamelijk ontworpen voor tweewielfietsen zonder rekening te houden met fysieke of mentale beperkingen. Dit kan het voor fietsers met beperkingen, inclusief degenen die gebruikmaken van een aangepaste fiets zoals Tworby, soms lastig maken om volledig deel te nemen aan het fietsverkeer. 

Geen zorgen, we hebben goed nieuws! In dit artikel willen we je graag voorzien van vier handige tips om toegankelijke fietsroutes te ontdekken:  

Tip 1: Plan je route met de Fietsersbond Routeplanner  

Met de Fietsersbond Routeplanner kun je eenvoudig je eigen fietsroute plannen, of je nu van A naar B wilt gaan of gewoon een recreatieve tocht wilt maken. Een handige functie van de Routeplanner is dat deze informatie bevat over hindernissen voor brede en lange fietsen. Door de optie "hindernissen voor brede en/of lange fietsen" aan te vinken, kun je je route om de obstakels heen plannen. Hiermee kun je jouw route aanpassen aan jouw behoeften. 

Tip 2: Kies een Doortraproute  

Doortraproutes zijn comfortabele fietstochten van 20-25 kilometer. Deze routes gaan over ruime paden, rustige wegen, en kennen weinig obstakels. Ze zijn dus ideaal voor Tworby-gebruikers. Deze routes zijn ook te vinden in de Fietsersbond Routeplanner, klik op “meer opties” en selecteer routetype “makkelijk doorfietsen”. Tevens kan je rechts aan de pagina je persoonlijke route zelf samenstellen en hiermee bijvoorbeeld onverharde wegen of hindernissen vermijden. 

Tip 3: Routes van en voor handbikers  

Op de website handbiken.nl vind je prachtige en comfortabele recreatieve routes in Nederland, België en Duitsland, oorspronkelijk ontworpen door handbikers maar ook zeker geschikt voor een Tworby. Deze routes voldoen aan specifieke criteria voor toegankelijkheid en veiligheid. Je vindt er ook informatie over geschikte parkeerplaatsen voor het startpunt. Bekijk de routes hier

Tip 4: Routes voor minder mobielen 

Op onbeperktoppad.nl ontdek je Nederland op toegankelijke routes, speciaal geschikt voor minder mobielen. Met bijna 100 routes verspreid door het hele land, allemaal zorgvuldig gecontroleerd door hun vrijwilligers, vermijd je onaangename verrassingen. Of je nu met een rolstoel, kinderwagen, of Tworby op pad gaat, deze routes bieden mogelijkheden voor iedereen. Er wordt informatie gegeven over de zwaarte en faciliteiten van elke route, zodat je de perfecte tocht kunt kiezen. Vind je ideale route hier

Dankzij de stabiliteit en veiligheid van Tworby hoef je je geen zorgen te maken over obstakels of moeilijk terrein. Het is tijd om je volgende avontuur te plannen en te genieten van de vrijheid van fietsen, ongeacht je mobiliteitsniveau. Maak herinneringen, bewonder de schoonheid van Nederland en geniet van de wind in je haren terwijl je met Tworby de wereld verkent. Veel plezier op de weg! 

Terug naar berichten
Blog 19: Ontdek toegankelijke fietsroutes voor een Tworby!