Blog 16: Proefrit maken op de Tworby

Stel je voor, je wil even boodschappen doen, vrienden bezoeken of een stukje fietsen door de omgeving. Maar je hebt evenwichtsproblemen, je hebt valangst of je hebt een fysieke beperking. En je wil wel veilig en stabiel fietsen. Wat voor soort fiets kies je dan?  Je eigen fiets, natuurlijk! Maar dan met de extra zijwielen van Tworby, om voor meer stabiliteit en zelfverzekerdheid te zorgen. Dan is het maken van een proefrit echter nog steeds wel handig. Hoe dat zit, leggen we je uit.

 

Fietsen verleer je niet! Maar doe het toch maar…

Het leren fietsen op een driewieler vergt wel wat oefening. In het eerste opzicht lijkt het niet veel te verschillen van het fietsen op een traditionele tweewieler, maar dat is wel het geval. Wanneer je je hele leven op een tweewieler hebt gefietst, dan heb je constant balans gehouden met je lichaam. Dit moet je afleren om goed op een driewieler vooruit te kunnen. Die balans zit namelijk al in de zijwielen, die hoef je zelf niet meer te creëeren. 

Gratis fietsles op een Tworby Testdag of proefrit aan huis

Gelukkig hebben we Tworby Testdagen door heel het land waar je fietsles kan ontvangen onder begeleiding van een gespecialiseerde medewerker. Lukt het je niet om op een Tworby Testdag te komen? Dan komen we graag bij jou aan huis om samen te oefenen. Daarnaast kun je de hulp inschakelen van een ergotherapeut die alles weet van aangepast fietsen, en kan bovendien vergoed worden vanuit de basisverzekering.

Uitleg over de Tworby techniek op een Tworby Testdag

Bij Tworby begrijpen we het belang van een testrit voordat je een grote aankoop doet als een nieuwe fiets of driewieler. Of in ons geval: geen nieuwe fiets, maar een uitbreiding van je eigen fiets. 

Bekijk de Tworby Testdagen in onze agenda of vind een verkooppunt in de buurt voor een testrit op elk ander moment.
Liever een proefrit aan huis? Vul onderaan deze pagina het formulier in, we komen dan met een Tworby-fiets bij je thuis.  

Terug naar berichten
Blog 16: Proefrit maken op de Tworby