Blog 15: Hoe vervoer ik mijn aangepaste fiets?

Fietsen is een geweldige manier om actief te blijven en te genieten van de buitenlucht. Of om nieuwe bijzondere plekken te ontdekken. Het is dan ook ideaal als je je aangepaste fiets mee kan nemen op vakantie of naar mooie fietsroutes. Maar hoe neem je deze mee op pad? In deze blogpost ontdek je de wereld van fietsendragers speciaal ontworpen voor aangepaste fietsen. 

Er zijn verschillende soorten fietsendragers die geschikt zijn voor aangepaste fietsen, afhankelijk van het type fiets en de auto waarop de fietsendrager gemonteerd wordt. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende fietsendragers.

Neem uw aangepaste fiets mee onderweg

Verschillende opties om een aangepaste fiets te vervoeren

  • Trekhaak fietsendragers: Dit type fietsendrager wordt op de trekhaak van de auto gemonteerd en kan meestal 1 of 2 fietsen dragen. Er zijn speciale trekhaak fietsendragers voor aangepaste fietsen, met brede oprijgoten en houders die geschikt zijn voor handbikes, driewielers en andere aangepaste fietsen.
  • Dak fietsendragers: Deze fietsendragers worden op het dak van de auto gemonteerd. Er zijn speciale dak fietsendragers voor handbikes en andere aangepaste fietsen. Houdt er wel rekening mee dat een dak fietsendrager wat lastiger in gebruik is dan een aanhanger of trekhaak fietsendrager.
  • Aanhanger: Omdat aangepaste fietsen vaak een stuk groter en zwaarder zijn dan een reguliere tweewieler is een aanhanger in veel gevallen een goede uitkomst. Daarnaast is een aanhanger vaak ook handig in gebruik, doordat de fiets met behulp van rijgoten makkelijk op de aanhanger te rijden is. 

Bij het kiezen van een fietsendrager is het belangrijk om het maximale gewicht en de afmetingen van jouw specifieke fiets en auto in acht te nemen. Kies daarnaast voor een drager met stevige bevestigingspunten en veiligheidssysteem, zodat de fiets(en) stevig en veilig op de fietsendrager staan tijdens het rijden.

Een fietsendrager voor de Tworby

Ben je in het bezit van een Tworby of ben je van plan deze binnenkort aan te schaffen en wil je deze graag mee op pad nemen? Onze partner USVA, gespecialiseerd in innovatieve maatwerkvoorzieningen, heeft een fietsendrager ontwikkeld waarmee je de Tworby perfect kan meenemen. Op de fietsendrager is er dan ook nog plek voor een reguliere tweewieler. Let op: de fietsendrager kan maximaal 60kg belast worden. Deze fietsendrager kost €1.095 inclusief btw. Meer informatie over de fietsendrager vind je op deze pagina.

Tworby fietsendrager
Tworby fietsendrager in samenwerking met USVA

Het kiezen van de juiste fietsendrager kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie en aandachtspunten kom je al een heel eind. Zorg ervoor dat je een fietsendrager kiest die past bij jouw specifieke situatie en behoeften, en waarbij veiligheid en gebruikersgemak voorop staan. Zo kan je zorgeloos genieten van je fietsuitstapjes met je aangepaste fiets en genieten van de vrijheid die dit met zich meebrengt.

Overweeg je een aangepaste fiets? Dan is het ombouwen van jouw eigen fiets tot een Tworby driewielfiets wellicht een interessante optie voor jou. Dit is niet alleen voordeliger dan het aanschaffen van een compleet nieuwe (elektrische) driewieler, maar je behoud ook het vertrouwde gevoel van je eigen fiets. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Download hier de brochure of neem contact met ons op. 

  

Terug naar berichten
Blog 15: Hoe vervoer ik mijn aangepaste fiets?