Blog 14: Is mijn fiets geschikt voor een Tworby?

Overweeg jij om je fiets om te laten bouwen, maar weet je niet zeker of jouw fiets geschikt is voor deze transformatie? In deze blogpost nemen we je mee in de mogelijkheden, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken. 

Het ombouwen van je geliefde fiets naar een driewieler heeft talloze voordelen. Stel dat je onlangs een nieuwe (elektrische) fiets hebt aangeschaft en nu overweegt om deze vroegtijdig te vervangen… dat zou flink zonde zijn. Gelukkig biedt de Tworby een slim alternatief, waarbij je je eigen fiets kan behouden en geen afscheid hoeft te nemen. Daarnaast is het ook erg fijn om op je eigen vertrouwde fiets te kunnen blijven rijden. Je kan zelfs je fietstassen laten zitten als dat jouw voorkeur heeft.

Ombouw naar een driewieler

Eisen

Het is echter wel belangrijk om te weten dat niet elke fiets geschikt is voor de ombouw naar een driewieler. Voordat je enthousiast aan de slag gaat, moeten we enkele belangrijke eisen bespreken.

  • Wanneer je een elektrische fiets hebt, moet de motor in het voorwiel of in het midden van de fiets zitten. Een elektrische fiets met een achterwielmotor kan helaas niet worden omgebouwd.  
  • Je fiets moet in goede staat zijn. Is je fiets erg oud? Dan is het niet wijs om deze nog om te bouwen. 
  • Fietsen met een zadelpen kleiner dan 27.2 kunnen niet worden omgebouwd.

Voordelen

Wanneer je eenmaal aan de ombouw begint, zal je versteld staan van de voordelen die een driewieler met zich meebrengt. Veel gebruikers geven aan dat zij na jaren van onzekerheid eindelijk hun vertrouwen op de fiets weer hebben teruggevonden. Met de stabiliteit van drie wielen kan je weer volop genieten van je vrijheid, flexibiliteit en talloze mooie fietstochten.

Een bijkomend voordeel van de driewieler is dat je bij een stoplicht gewoon je voeten op de trappers kan houden. Je hoeft niet meer af te stappen. Bij groen licht ben je dan ook weer vliegensvlug weg, klaar om het avontuur voort te zetten.

De driewieler heeft veel voordelen ten opzichte van de tweewieler

Mocht je twijfels of vragen hebben met betrekking tot de ombouw van je fiets, dan kan je altijd terecht bij een van onze verkooppunten bij jou in de buurt. Deze deskundige professionals kunnen jou adviseren en je helpen bij het maken van de juiste keuze. Bovendien kan je bij hen ook een proefrit maken, om te kijken of de Tworby bij jou past. 

Meer weten over de Tworby? Vraag hier gerust onze brochure aan om inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden.

 

Terug naar berichten
Blog 14: Is mijn fiets geschikt voor een Tworby?