Blog 8: ‘Even oefenen maar dat is het helemaal waard!’ – Meneer van Poppel

BLOG 8: ‘Even oefenen maar dat is het helemaal waard!’ – Meneer van Poppel

Welkom bij blog 8! Ondertussen zijn er verschillende blogs verschenen over de ervaringen die Tworby-klanten hebben. In het vorige blog kwamen de verschillende Tworby-gebruikers aan het woord over hun ervaringen. Hierin wordt ook al even kort ingegaan op de belevingen van meneer van Poppel. Ervaringen zijn soms beter uit te drukken in woorden dan in cijfers. Dat is ook een van de redenen dat wij persoonlijk in gesprek zijn gegaan met meneer van Poppel om zijn feedback nog beter te begrijpen en met u als lezer te kunnen delen. In dit blog hebben we dit gesprek uitgewerkt zodat u ook een kijkje kan nemen in de ervaringen van de Tworby-gebruiker.

 

Ervaring met de Tworby

Meneer van Poppel heeft al 33 jaar Parkinson wat het moeilijk maakt om te fietsen op een tweewieler. Er vallen dingen weg die helaas niet meer terug komen, maar Tworby heeft er voor kunnen zorgen dat sommige dingen wel weer terug kunnen komen:  fietsen samen met zijn vrouw. Ondertussen fietst hij al een paar maanden op een Tworby en zou nu niet anders meer willen. In het begin was opstappen lastig maar na wat oefenen is dat geen probleem meer en is het een enorme aanwinst. Een van de redenen waarom meneer van Poppel voor een Tworby heeft gekozen is het krijgen van een grotere actieradius. Die wens is gelukkig uitgekomen: samen met zijn vrouw fietst hij tegenwoordig al weer stukken van 30 km. Door de fiets is het mogelijk om weer een keer wat anders te doen, zeker tijdens de COVID-19 pandemie is het extra fijn om samen een middag naar buiten te gaan.

Meneer van Poppel merkt dat zijn zelfvertrouwen nog steeds toeneemt. Voordat hij weg gaat wordt er even kort op een pleintje van de gemeente voor huis geoefend. Eerst wat bochtjes naar links en rechts om daarna een eindje te fietsen. In het begin was het wennen aan de stabiliteit van de fiets. Bij het wennen aan de fiets is het moeilijk om in te schatten hoe stabiel je staat. Door de afstand tussen de twee achterwielen blijft de fiets netjes recht staan. Achteraf geeft meneer van Poppel aan dat de fiets heel wat kan hebben en niet omvalt.

Vrijheid, vitaliteit en veiligheid

Zoals hierboven kort beschreven was voor meneer van Poppel een van de doelen van de Tworby het krijgen van een grotere actieradius. Het hebben van deze grotere actieradius draagt bij aan de vrijheid die wordt ervaren. De fiets gaat tegenwoordig mee op vakantie wanneer meneer en mevrouw Poppel gaan kamperen. Omdat de Tworby niet zomaar op de auto kan moet er twee keer heen en weer gereden worden, maar dat is het helemaal waard! Wanneer ze voor een langere tijd op vakantie gaan zorgt de Tworby er voor dat er meer vrijheid is. De broer van meneer van Poppel is ook aangenaam verrast dat zijn broer weer mee kan fietsen. Hij gaat ook mee op vakantie en de Tworby zorgt er voor dat ze weer samen met de fiets op pad kunnen. Naast de broer kwam er in het gesprek ook naar voren dat de hond graag mee gaat op de fiets, die kan niet wachten tot ze weer op pad gaan. Meneer en mevrouw van Poppel geven aan dat dit ontzettend fijne dingen zijn die Tworby mogelijk maakt.

Voor mensen met Parkinson is het belangrijk om fit te blijven. Het advies hierbij is om elke dag  veel buiten te zijn en minstens een half uur te bewegen door bijvoorbeeld fietsen. Intensief bewegen leidt er toe dat de Parkinson symptomen minder toenemen en dat de conditie en motoriek significant verbeterd (RadboudUMC). Voor meneer van Poppel is het door de Tworby weer mogelijk om hele stukken buiten te fietsen in het natuurgebied in de buurt. Ook vrienden denken mee over alle mooie fietspaden die er in de buurt zijn. Dit alles draagt volgens meneer van Poppel bij aan zijn vitaliteit.

De Tworby versterkt het gevoel van veiligheid in het verkeer, ook als het soms even goed opletten is. Hierdoor is ook de mobiliteit van meneer van Poppel toegenomen. Hij vertelt dat je met oversteken altijd goed moet uitkijken maar in tegenstelling tot andere driewielers heeft Tworby geen lang frame dat aan de voorkant uitsteekt. Dit zorgt er voor dat de weg goed overzichtelijk is zonder dat de fiets al deels op de weg staat. Hierdoor is er tijd om goed en rustig te kijken. Een ander groot voordeel volgens meneer van Poppel is dat het mogelijk is om op de fiets te blijven zitten.  Afstappen en opstappen kan voor moeilijke situaties zorgen en die worden op deze manier geminimaliseerd.

Meneer en mevrouw van Poppel geven aan dat het erg prettig is om andere driewieler-gebruikers uit de buurt tegen te komen. Net zoals motorrijders en buschauffeurs dat doen, wordt er onderling even gezwaaid wanneer ze elkaar tegenkomen.

Voordelen van de ombouwmodule

Meneer en mevrouw Poppel hebben allebei een nieuwe fiets met trapondersteuning gekocht. Bij het aanschaffen van een Tworby was het een van de grote voordelen dat het mogelijk is om je eigen fiets om te bouwen in plaats van een hele nieuwe driewieler kopen. Wanneer je net een nieuwe fiets hebt gekocht wil je het liefst deze blijven gebruiken. De ombouwmodule kan bij een fietsenmaker in de buurt gemonteerd worden onder uw eigen fiets. Meneer van Poppel heeft ook prettige ervaringen bij hun dealer. Toen er iets kleins gerepareerd moest worden kwam de fietsenmaker de Tworby ophalen en vervolgens weer terugbrengen. Dat zorgt er voor dat de fiets weer snel beschikbaar was om in de natuur of naar vrienden in de buurt te fietsen.

Het echtpaar heeft de afgelopen weken door slecht weer en kou wat minder gefietst. Hier komt binnenkort weer verandering in. Ze zijn enthousiast en gemotiveerd om zodra het lekker weer is, weer meer en verder te gaan fietsen.

Tot slot

Het verhaal van meneer van Poppel laat zien hoeveel vreugde er kan ontstaan door het gebruik van de Tworby. Wij zijn erg verheugd om te horen dat deze klantervaring zo prettig is. Daarbij wensen wij meneer en mevrouw van Poppel nog vele mooie fietsdagen toe.

Door middel van deze blog hopen wij u als lezer een nog completer beeld te geven van de toegevoegde waarde die Tworby kan leveren. Mocht u na het lezen van dit blog interesse hebben in Tworby en benieuwd zijn naar alle mogelijkheden, dan denken wij graag met u mee! Zo kunnen we samen een proefrit plannen (bij een dealer in de buurt of thuis), waar u op uw gemak kennis kunt maken met onze gepatenteerde fietsmodule. U kunt contact opnemen via info@tworby.nl of door te bellen naar 085 064 2009

Terug naar berichten
Blog 8: ‘Even oefenen maar dat is het helemaal waard!’ – Meneer van Poppel