Blog 7: TWORBY-GEBRUIKERS AAN HET WOORD 

Welkom bij blog 7. Deze blog staat in het teken van klantervaringen. Wij van Tworby zijn continu bezig met het vergaren van feedback ten aanzien van onze gebruikers. Op deze manier proberen wij een juiste invulling te geven aan de behoefte van de klant, om zo onze missie te bewerkstelligen: mensen zo lang mogelijk in beweging houden met hun eigen fiets. Door nauw in contact te blijven met onze klanten kunnen wij de persoonlijke toegevoegde waarde én de verbeterpunten van het product alsmede het proces achterhalen. In deze blog zal er ingezoomd worden op de ervaringen van onze klanten en de impact van de Tworby. Hierin ligt de focus op de waarborging van zelfredzaamheid, vrijheid, vitaliteit én veiligheid. Tworby heeft tweemaal naar de ervaring van gebruikers gevraagd en in deze blog lichten we de ontwikkelingen, vanaf het moment van aanschaf tot één maand later, toe.

 

Waarnemingen totaal gebruikers

Het fietsen op een driewieler kan wennen zijn. Dit is te verklaren omdat het frame van een driewieler niet helt in een bocht. De manier van sturen is en voelt daardoor anders dan u op een tweewieler gewend bent. Toch verloopt het oefenproces bij de meerderheid van de klanten goed. 70% van de gebruikers geeft aan dat het fietsen van 5 tot 15 kilometer hen redelijk gemakkelijk of zelfs probleemloos afgaat. Waar klanten voor of op het moment van aanschaf ‘door een slechte conditie, gezondheidsproblemen of beperking’ als voornaamste reden gaven om hun fiets te laten staan, is dit één maand later niet meer het geval. Dit laat zien dat de gebruikers hun fysieke gesteldheid niet langer meer als een obstakel zien, omdat fietsen door de Tworby intussen (weer) een mogelijkheid voor hen is.

 

80 tot 90% van de klanten heeft ‘het is gezond, zorgt voor lichaamsbeweging’ en ‘ter ontspanning of plezier’ als beweegredenen om te fietsen. Daarin voert een gevoel van vrijheid, zelfstandigheid en blijdschap de boventoon. Voor veel van de Tworby-gebruikers werd dat gevoel niet (meer) geassocieerd met fietsen, omdat dit vóór de Tworby niet (meer) aan de orde was. Dit kwam met name door het tekort aan stabiliteit op een tweewieler, een gevoel van onveiligheid in het verkeer of door (val)angst.

 

Mevrouw Verdooren

Mevrouw Verdooren is gestopt met fietsen vanwege het gebrek aan evenwicht, waardoor de angst om te vallen toenam. De Tworby gaf haar het zelfvertrouwen om weer op een fiets te stappen en sindsdien fietst ze dagelijks. Er is een overduidelijke verbetering te zien van ‘helemaal niet redzaam op de fiets’ naar ‘ik kan mij zelfstandig en zonder hulp redden’. Haar vrijheid is dan ook door de Tworby gegroeid, omdat ze tegenwoordig op elk moment van de dag de fiets kan én durft te pakken. Dit komt weer ten goede aan haar vitaliteit. Tot slot is het gevoel van veiligheid bij mevrouw Verdooren sterk toegenomen. De Tworby geeft haar de nodige stabiliteit en zekerheid, waardoor ze goed op weg durft te gaan met haar fiets. ‘De Tworby geeft mij een gevoel van rijkdom. Ik voel me heel veilig’.

 

Meneer van Poppel

Meneer van Poppel wilde graag een Tworby om een grotere actieradius te creëren. Sinds hij de Tworby in zijn bezit heeft fietst hij een paar keer per maand. Hij verklaart dat hij het fietsen op de driewieler in het begin erg wennen vond en met name het opstappen als lastig ervaarde. Hij geeft daarbuiten aan dat bewegen zijn energielevel verhoogt en hij gemotiveerd is om te werken aan zijn lichamelijke gesteldheid. Hij is momenteel dan ook volop aan het oefenen met fietsen en dit gaat met de dag beter. Dit is terug te zien in de mate vitaliteit. Eerst omschreef meneer van Poppel zijn vitaliteit met ‘dit schiet tekort’ en na één maand de Tworby te gebruiken al met ‘positief’. Een mooie vooruitgang.

 

Mevrouw Perree

Mevrouw Perree is erg positief over haar Tworby-ervaring tot nu toe. Ze had het fietsen anderhalf jaar geleden opgegeven vanwege valangst. Mevrouw Perree is altijd dol geweest op fietsen en heeft meer dan 25 jaar meegedaan aan de fietsvierdaagse. De Tworby gaf haar de zelfverzekerdheid en de liefde voor fietsen terug. Dit is volgens haar volledig te danken aan de stabiliteit die de solide constructie teweegbrengt. Ondertussen fietst ze een paar keer per week zelfstandig naar verschillende plekken en dit gaat haar goed af. Dit draagt bij aan haar gevoel van vrijheid. Behalve dat voelt ze zich ook volkomen veilig in een rustige omgeving. Zo verkiest mevrouw Perree de fiets boven een ander vervoersmiddel! ‘Het is een geweldige constructie aan de fiets, welke een vooruitgang is voor oudere mensen’.

 

Meneer Koemeester

Meneer Koemeester is een zeer tevreden klant. Sinds hij is overgestapt op de Tworby fietst hij zowel korte als lange afstanden probleemloos. Door zijn herseninfarct is de linkerkant van zijn lichaam verlamd geraakt. De Tworby stimuleert zijn zelfredzaamheid én zijn revalidatieproces. Hij onderhoudt zijn conditie graag door te fietsen en gebruikt dan ook voornamelijk de fiets voor activiteiten buitenhuis. De Tworby biedt hem daarin genoeg bewegingsvrijheid. Zo gaf hij op het moment van aanschaf aan dat zijn vrijheid door zijn gezondheidsbeperking was afgenomen. Na één maand de Tworby in zijn bezit te hebben is hij het hier niet meer mee eens. Zijn lichamelijke gesteldheid is zelfs verbeterd en dit laat hem extra vitaal en energiek voelen. ‘Tworby heeft fietsen voor mij weer mogelijk gemaakt’.

 

Meneer te Walvaart

Meneer te Walvaart wilde graag een Tworby omdat het fietsen op een tweewieler steeds moeilijker ging. Doordat hij ooit is gevallen vond hij het in het begin spannend om op de Tworby te stappen. Ondertussen fietst hij bijna dagelijks weer enkele kilometers. De langere afstanden gaan momenteel nog wat moeizaam, maar hij oefent veel op zijn eigen tempo. De Tworby ondersteunt hem om dingen zelf te blijven doen én biedt hem de vrijheid die hij voorheen ervaarde door zijn tweewieler. Dat maakt hem gelukkig. Hij vond fietsen altijd al fijn, maar de Tworby geeft meneer te Walvaart meer overzicht. Dit draagt bij aan zijn gevoel van veiligheid. ‘De kans op vallen is kleiner, het voelt rustiger en het is makkelijker fietsen doordat je op de fiets kunt blijven zitten als je stilstaat’. Daarnaast is het volgens hem de perfecte oplossing voor mensen die gehecht zijn aan hun eigen fiets.

 

Bas in de Braek

Bas is de jongste Tworby-gebruiker. Hij is door zijn handicap niet zelfredzaam zonder persoonlijke begeleiding. Alleen fietsen is voor hem dan ook niet mogelijk. Toch fietst hij tegenwoordig wekelijks voor vrijetijdsbesteding, beweging of sport of sociale contacten. Verder ervaart hij voldoende veiligheid in het verkeer door de smalle constructie van de Tworby. Het gebruik is daardoor veel toegankelijker. Aldus de moeder van Bas: ‘De Tworby biedt hem een stuk zelfstandigheid, eigenwaarde en zelfvertrouwen’. 

 

10-02-2022

Terug naar berichten
Blog 7: TWORBY-GEBRUIKERS AAN HET WOORD