Welkom bij blog 5! Zoals in blog 3 al naar voren kwam, zijn wij van Tworby op het moment bezig met het realiseren van diverse klantinterviews. Aan de hand van deze gesprekken krijgen wij meer kijk op de tevredenheid van onze klanten, maar kunnen wij u als lezer ook een beter referentiekader bieden wat betreft de beweegredenen om een Tworby aan te schaffen of om op een Tworby over te stappen. Daarbuiten bieden de individuele klantervaringen meer inzicht in wat een Tworby (voor u persoonlijk) te brengen heeft. In deze blog gaan we in op meneer Koemeester zijn ondervinding met de Tworby.
Koemeester zijn drijfveer
Meneer Koemeester heeft zo’n 6 of 7 jaar geleden een herseninfarct gehad, waardoor een groot deel van de linkerkant van zijn lichaam verlamd is geraakt. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds bezig met revalideren. Voordat hij de Tworby in zijn bezit kreeg, heeft hij geprobeerd om opnieuw op een tweewieler te gaan fietsen. Gevoelsmatig had hij geen balans, waardoor meneer Koemeester het idee kreeg dat hij ieder moment kon omvallen. Voor hem een erg onveilig gevoel. Verder heeft hij zich ook toegewijd aan zijwieltjes voor volwassen. Een vergelijkbaar concept met de Tworby, maar volgens meneer Koemeester een stuk minder geavanceerd, welke onvoldoende stabiliteit biedt. Daaropvolgend raakte hij bekend met onze ombouwmodule. Voor meneer Koemeester was dit al vrij snel de weg naar vrijheid, veiligheid en verdere revalidatie.
Het oefenproces
Sinds ongeveer halverwege juli maakt meneer Koemeester gebruik van zijn Tworby. In de afgelopen weken heeft hij het fietsen langzaam opgebouwd. Eerst ritjes van 10 minuten, nu regelmatig ritten van een uur of anderhalf uur. Voor het oefenen heeft hij gebruik gemaakt van onze introductievideo op YouTube en wat tips van de fietsenmaker waar zijn Tworby is omgebouwd (Bas Tweewielers Zoetermeer). Aldus meneer Koemeester moet je voorzichtig beginnen, omdat het fietsen met twee achterwielen nou eenmaal wennen is. Een hoop mensen hebben de neiging om hun balans op te gaan zoeken. Meneer Koemeester is er stellig over dat je het moet laten gebeuren, je vooral veel moet (blijven) oefenen en het wennen dan vanzelf gaat. Zo fietst hij nu al regelmatig 15 á 16 kilometer met zijn Tworby en is hij volledig over zijn angst om weer te fietsen heen.
Vrijheid, veiligheid en revalideren
Voor meneer Koemeester is de Tworby de perfecte stap in zijn revalidatie. Hij geeft aan dat zijn conditie de afgelopen tijd, mede door het fietsen van de langere afstanden, aanzienlijk is verbeterd. Bovendien geeft hij aan dat zijn linkerbeen gewoon mee trapt. De Tworby is een onderdeel van zijn revalidatie geworden, maar daarbuiten maakt het fietsen hem überhaupt zeer blij. Buiten dat de gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van meneer Koemeester is toegenomen, voelt hij zich namelijk ook een stuk vrijer. Hij geeft aan zich een stuk minder beperkt te voelen, doordat hij weer zelfstandig zijn dag kan plannen en elk moment op de fiets kan stappen. Volgens meneer Koemeester is dat de vrijheid waar vele ouderen naar op zoek zijn. Hij is opgewekt over het feit dat hij deze vrijheid, samenkomend met het plezier in fietsen, na al die tijd heeft teruggevonden.
Ook geeft meneer Koemeester aan dat hij met de Tworby veilig het verkeer kan en durft te betreden. Zelfs op de drukke wegen in Den Haag waar regelmatig trams voorbijkomen ervaart hij een goede balans en een gevoel van veiligheid. Een voordeel van de driewieler ten opzichte van een tweewieler is dat je niet elke keer af hoeft te stappen. Je kunt namelijk voor een stoplicht gewoon rustig blijven zitten. Voor meneer Koemeester is afstappen iets wat over het algemeen moeilijker gaat door zijn verlamde linkerbeen en linkervoet. Ondanks dat, gaat ook het afstappen steeds gemakkelijker. Zoals eerder al naar voren kwam; oefening baart kunst…
Waarom de Tworby?
De Tworby biedt vrijheid en stimuleert om te bewegen. Dat meneer Koemeester weer ontspannen kan fietsen is voor hem persoonlijk de toegevoegde waarde van de Tworby. Hij zou de Tworby aanbevelen aan mensen die zich minder veilig voelen op een fiets of zelfs niet meer durven te fietsen. Vele mensen stoppen met fietsen door een mindere balans, maar in dat opzicht biedt de Tworby volgens meneer Koemeester voor heel veel oudere mensen de uitweg.
Tot slot
Bent u door het verhaal van meneer Koemeester overtuigd van de Tworby? Dan helpen wij u graag op weg naar meer fietskilometers! Bent u nog wat terughoudend maar wel nieuwsgierig geworden? Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u van meer informatie te voorzien.
21-11-2021
Terug naar berichten