Blog 4: TWORBY KLANT; MEVROUW VERDOOREN VINDT HET GEVOEL VAN VEILIGHEID TERUG BIJ DE TWORBY!

Daar is die dan. Blog 4 alweer! Als u ouder wordt is de kans op vallen groter. Valangst is dan ook een groot probleem onder de oudere generatie(s). Deze blog zoomen we in op dit onderwerp en gaan we lezen wat een van onze klanten, ditmaal mevrouw Verdooren, daarover te zeggen heeft en wat een Tworby eventueel kan betekenen in het overwinnen van deze zo geheten valangst.

Vallen en ouderdom

Veel ouderen zijn bang om te vallen. Deze angst kan zomaar ineens opspelen. Door de angst om te vallen kunnen ouderen in een vicieuze cirkel terechtkomen. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer u minder gaat bewegen, uw spierkracht en evenwicht zullen afnemen. De kans op vallen neemt hierdoor nog meer toe, aldus het UMC Utrecht. Het hebben van valangst kan verschillende gevolgen hebben op iemand zijn kwaliteit van leven of voor iemand zijn sociale leven. Onder andere uw vrijheid en mobiliteit zullen flink afnemen, wanneer u door uw valangst niet meer op de fiets durft te stappen. Dit heeft als gevolg dat iemand een stuk afhankelijker wordt van anderen of minder vaak buiten komt en daardoor minder deel kan nemen aan sociale gebeurtenissen. Dit kan weer als gevolg hebben dat uw geestelijke en lichamelijke gesteldheid ofwel levenslust verminderd. Kortom, een hoop vervelende consequenties die gepaard gaan met een steeds grotere angst om te vallen.  

Verhaal van mevrouw Verdooren

Net als veel andere ouderen raakte mevrouw Verdooren in de afgelopen jaren huiveriger om er met de fiets op uit te gaan. Op een gegeven moment is ze gestopt met fietsen, omdat ze heel wankel op haar fiets reed en zich daardoor onveilig in het verkeer voelde. Het gevoel van gebrek aan evenwicht zorgde ervoor dat haar angst om te vallen langzaamaan toenam. Een tijd geleden kwam mevrouw Verdooren in aanmerking voor een Tworby, welke zij ondertussen nu alweer bijna vier maanden bezit. Mevrouw Verdooren gaf aan dat ze in het begin wat tijd nodig had om zichzelf er overheen te zetten om weer met zelfvertrouwen, ontspannen op de fiets te stappen. Na verschillende oefenrondjes ging het steeds beter en kan mevrouw Verdooren tegenwoordig gaan en staan waar ze wilt, zonder angst om te vallen én met een gevoel van veiligheid.

Wat kan de Tworby teweegbrengen?

Volgens mevrouw Verdooren is het niet te beschrijven wat voor effect de Tworby heeft (gehad) op haar (dagelijkse) leven. Het is een soort rijkdom wat niet goed uit te drukken is. Ze geeft aan enorme vrijheid te voelen doordat ze sneller de fiets kan pakken en vrijwel overal naar toe kan zonder zichzelf daarover bezwaard te voelen. Het gevoel van vrijheid speelde met name op tijdens de eerste keer dat mevrouw Verdooren na het oefenen, zelfstandig op stap ging naar Almere. Ze hoefde niet steeds af te stappen en er werd keer op keer rekening met haar gehouden in het verkeer. Het lijkt alsof een driewieler geassocieerd wordt met een handicap, aldus mevrouw Verdooren. Dit heeft als gevolg dat iedereen voor je stopt, geduldig wacht en voorrang geeft. Dit versterkt het gevoel van veiligheid in het verkeer op een verbazingwekkende manier.

Los daarvan biedt de Tworby volgens mevrouw Verdooren zonder meer veel meer stabiliteit door de driewieler constructie, waardoor ze met een gevoel van zekerheid op de fiets kan zitten. Ondanks mevrouw Verdooren haar onderliggende ouderdomsklachten kan ze mede middels de Tworby goed blijven functioneren. Haar valangst is weggenomen door de stabiliteit van de driewieler en het toenemende gevoel van veiligheid (in het verkeer). Zodoende voelt het als een verademing om weer onafhankelijk te kunnen zijn. Zo maakt mevrouw Verdooren nu regelmatig samen met haar echtgenoot fietstochten waar ze onder andere tijdens het fietsen kan genieten van het uitzicht om haar heen.

Tot slot

Voor mevrouw Verdooren was de Tworby de manier om de drempel om weer te gaan fietsen te verlagen, haar valangst te laten verdwijnen en het gevoel van vrijheid en veiligheid terug te krijgen. Iets waar stiekem veel ouderen naar verlangen, maar de stap soms te groot is. Wilt u nou ook heel graag over uw angst om te vallen heenkomen en uw kwaliteit van leven behouden? Dat kan! Schroom dan niet om ons te contacten. Wij verlenen u met veel genoegen meer informatie. Om erachter te komen of dat de Tworby, net als voor mevrouw Verdooren, iets voor u is, kunt u gebruik maken van een proefles met begeleiding.

01-11-2021

 

 

 

Terug naar berichten
Blog 4: TWORBY KLANT; MEVROUW VERDOOREN VINDT HET GEVOEL VAN VEILIGHEID TERUG BIJ DE TWORBY!