Blog 19: Is mijn fiets geschikt voor ombouw naar een driewieler? 

Welkom bij deze blog over het onderwerp van het ombouwen van uw tweewieler naar een driewieler. Misschien heeft u overwogen om uw fiets om te laten bouwen omwille van een blessure, een handicap, of gewoon voor meer stabiliteit tijdens het fietsen. Maar voordat je begint met de ombouw, is het belangrijk om te bepalen of je fiets geschikt is voor deze transformatie. 

Het ombouwen van uw fiets heeft meerdere voordelen. De kans is groot dat u nog niet zo lang geleden een nieuwe (elektrische) fiets heeft aangeschaft. Erg zonde als u deze vroegtijdig de deur uit moet doen, u zult hier waarschijnlijk flink wat verlies op maken. Door uw fiets om te bouwen in plaats van een complete nieuwe driewieler aan te schaffen hoeft u uw eigen fiets niet weg te doen. Daarnaast is het ook erg fijn om op uw eigen vertrouwde fiets te kunnen blijven rijden. U kunt zelfs uw fietstassen laten zitten als dat gewenst is.  

Ombouw naar een driewieler

Eisen

Helaas is niet elke fiets geschikt voor de ombouw naar driewieler. Benieuwd naar de specificaties waar uw fiets aan moet voldoen? 

  • Wanneer u een elektrische fiets heeft moet de motor in het voorwiel of in het midden zitten. Een elektrische fiets met een achterwielmotor kan helaas niet worden omgebouwd.  
  • Uw fiets moet in goede staat zijn. Is uw fiets erg oud, dan is het niet wijs om deze nog om te bouwen. Het is  
  • Fietsen met een zadelpen kleiner dan 27.2 kunnen niet worden omgebouwd. 

Voordelen

Door het ombouwen van uw tweewieler naar driewieler wint u enorm aan stabiliteit. Veel gebruikers geven aan dat zij na jaren van onzekerheid hun zekerheid op de fiets weer terug hebben gevonden na het ombouwen van hun tweewieler naar driewieler. Wist u dat u met een driewieler bij een stoplicht uw voeten op de trappers kunt houden? U hoeft niet langer af te stappen en bij groen licht bent u vliegensvlug weer weg.  

Mocht u nog twijfels of vragen hebben met betrekking tot de ombouw van uw fiets. Neem contact op met een lokale dealer, zij kunnen u professioneel adviseren. Informeer ook bij de dealer of u een proefrit kunt maken op een omgebouwde fiets voordat u uw eigen fiets laat ombouwen. Op die manier komt u erachter of de Tworby een geschikte oplossing voor u is.  

De driewieler heeft veel voordelen ten opzichte van de tweewieler

Meer informatie over de Tworby ombouwmodule? Vraag hier de brochure aan.  

 

Terug naar berichten
Blog 19: Is mijn fiets geschikt voor ombouw naar een driewieler?